Lieve Barbie, deze is voor jou

Barbie uit Oh Oh Cherso; ik zou haar het liefste in een doosje willen doen, en bewaren. Heel goed bewaren.

Een glitterend groeibriljantje
Na urenlang Oh Oh Cherso te hebben bestudeerd, en me compleet ingelezen te hebben in het hele fenomeen Cherso, kan ik vaststellen dat het hele programma maar één glitterend groeibriljantje heeft. Ja ja, Jokertje versta je niet, en ja ja, Tony houdt er tussen de lakens hele rare standjes op na, en ja ja, Roos staat in haar blote prammen op de foto.

Maar niemand is zo totaal ongepolijst als Barbie. Qua karakter dan hè, want qua uiterlijk is Barbie natuurlijk een soort cosmetische kermis. Nepnagels, nephaar en een laag plamuur op haar gezicht waar alleen een stukadoor nog bewonderend naar kan kijken.

En zo is het maar net, poes
Maar Barbie heeft een hart van klaterend, 24-karaats goud. Barbie is altijd goedgehumeurd. Ze maakt graag schoon, bijvoorbeeld het zwembad, of het doucheputje. En ze maakt ontbijtjes voor mensen.

Alleen als ze teveel heeft gedronken, is Barbie een beetje humeurig. Dan scheldt ze het liefst met nare ziektes die we allemaal liever niet oplopen. Maar gelukkig is ze de volgende dag altijd weer een poes. Want dat is haar motto: ‘s avonds een poes, ‘s ochtends een poes.

En zo is het maar net, Barbie. Niet eerder sloeg iemand zó de spijker op z’n kop.

Niet doen, Chantal!!!
Omdat de Oh Oh Cherso-melkkoetjes thans zo’n enorme hit zijn, mochten ze ook aanwezig zijn bij het Televizier Ring Gala. In smoking en avondjurk, helemaal voor het echie. Presentatrice Chantal Janzen kon dat natuurlijk niet onopgemerkt laten. En toen deed ze iets wat ik haar niet snel zal vergeven. Terwijl ik in basis toch zeer pro-Chantal ben.

Ze ging grapjes maken ten koste van Barbie. Op de vraag ‘van wie is je jurk?’ antwoordde Barbie ‘Gucci’. Een normaal antwoord, maar Chantal en de rest van de zaal lachten alsof ze net een scheetje had gelaten. En later gaf ze ook nog een rekensom aan Barbie! Waarom doe je dat? Gelukkig gaf Barbie het goede antwoord, want anders hadden we allemaal weer een potje kunnen lachen om die domme Barbie.

Terwijl Barbie dus gewoon een lief vogeltje is. Een beetje een onnozel vogeltje, maar wel een vogeltje met een hart van goud. Dus handjes af van Samantha, Chantal. Laten we haar koesteren, want zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig.

(Even tussendoor: wil je weten hoe het er bij het Viva 400 Diner aan toe gaat? Volg dan vanavond @elvanb en @nynke op Twitter, en we houden je op de hoogte! Je kunt onze tweets ook vinden door te zoeken op #viva400. Joe!)

CC Foto: Cherrylynx