Liza Sips is een echte maagd

Werd ze vijf jaar geleden nog zomaar uit Goede Tijden Slechte Tijden geschreven, gaat het nu beter dan ooit met het voormalig soapie. “Ik ben een echte maagd, heel gedreven – het liefst ga ik na een project meteen door met iets anders”, vertelt Liza Sips deze week in Viva.

Vicky
Op 16-jarige leeftijd werd Liza door een castingbureau benaderd voor de rol van Vicky in GTST. “Ik was opeens bekend, dat vond ik pittig. Terwijl vriendinnen naar Salou gingen om te stappen, kon ik de straat niet op omdat ik overal werd nageroepen: ‘Hé Vicky, goeie tijduh!’ Ik wist niet goed hoe ik daarmee moest omgaan.”

Vijf jaar geleden kwam er een einde aan het soapavontuur: “De baas zei: ‘We zijn trots op je, je doet het goed, maar er moet iemand uit.’ Ineens was het klaar. Ik sloeg dicht. Eén dag heb ik erom gehuild, daarna ging ik weer diehard verder. Ik wilde niet terechtkomen in het rijtje ex-soapsterren waar je nooit meer iets van hoort.”

Witte wijn
Dat het allemaal niet vanzelf gaat, weet Liza heel goed. “Als de scène is geschoten, houdt het werk niet op. Dan heb ik fotoshoots en interviews, en moet ik op bepaalde feestjes aanwezig zijn. Ik ben blij dat ik het mag doen en dat mensen mij vragen, maar ik doe dat soort dingen ook om mezelf in de kijker te spelen. Zo gaat dat in dit vak, de meeste deals worden toch gesloten onder het genot van een groot glas witte wijn.”

Leuk duo
Vriend Joël is in ieder geval een enorme steun voor Liza. De twee leerden elkaar kennen op een feestje van stylist Bastiaan van Schaik. “We zijn een leuk duo: hij impulsief, ik een tobber en allebei een beetje gek. Ik zou voor geen goud vrijgezel willen zijn. Juist omdat ik zo’n chaotisch leven heb qua werk, feestjes en mensen die ik ontmoet, is het fijn om een stabiele thuisbasis te hebben.”

Louis Vuitton
Liza is in haar vrije tijd dol op mode. Ze is zelfs muze van modehuis Louis Vuitton. “Als ik een leuke première, opening of feest heb, bel ik naar Louis Vuitton in Parijs om de dresscode door te geven en sturen ze me per koerier outfits op. Dat is fantastisch én bijzonder.”

“Thuis kan ik dan mixen en matchen. Dat doe ik zelf, of ik bel Bastiaan van Schaik. Hij is het grote brein achter alles wat ik aanheb. Toen Bas met mijn vriend werkte, begon ie zich steeds meer te bemoeien met mijn garderobe. Ik ben zijn barbie.”

Het volledige interview vind je terug in Viva 16 die woensdag 11 april in de winkel ligt.