Loonsverhoging vragen doe je zo

Wat voor baan je ook hebt en hoeveel jaar je er ook al werkt: loonsverhoging vragen is nooit makkelijk. Maar jezelf tekort doen wil je ook niet, toch? Deze tips helpen je op weg.

Vergelijk
Check wat werknemers met dezelfde functie verdienen bij andere bedrijven. Zoek naar salarisschalen op het internet en houd personeelsadvertenties in de gaten. Ook kun je rondvragen bij kennissen of bij je eigen collega’s. Verdienen anderen meer? Confronteer je werkgever ermee. Zorg dat hij weet dat je je eigen marktwaarde kent.

Peil zijn mening
Check of je werkgever tevreden is. Plan op eigen initiatief functioneringsgesprekken in om te bespreken hoe het gaat. Zo zet je hem aan het denken over je prestatie en de waarde die je hebt voor het bedrijf.

Bereid je voor
Bedenk van tevoren hoe je het onderhandelspel wilt spelen. Stel vast hoeveel je wilt verdienen, inclusief onder- en bovengrens. Zorg dat je weet wat er in je cao staat en check de loonschalen. Gooi bovendien niet direct al je argumenten op tafel: houd er wat voor jezelf, zodat  je nog iets in de strijd kunt gooien als hij met tegenargumenten komt.

Timing
Zorg ervoor dat je een geschikt moment kiest om naar je werkgever te stappen, het liefst wanneer jij zelf in een goed daglicht staat. Heb je net een flinke klus afgerond of een cursus gevolgd? Grijp je kans! Het kan ook zijn dat je over een langere periode moeilijker of uitdagender werk bent gaan doen. Bedenk of je voor het bedrijf meer waard bent geworden, want dan heb je een goede reden om een meer te verdienen.

Wees zelfverzekerd
Zorg dat je sterk in je schoenen staat en zelfverzekerd overkomt. Als je onzeker en angstig naar je werkgever toestapt, komt je verhaal minder sterk over. Bedenk dat het je goed recht is om loonsverhoging te vragen en laat je verzoek niet te makkelijk van de baan schuiven.

Wees duidelijk
Op een hakkelend en ongeorganiseerd verhaal zit niemand te wachten. Zet overzichtelijk op een rijtje waarom jij vindt dat je loonsverhoging verdient en leg je argumenten overzichtelijk en stap voor stap uit.

Blijf realistisch
Het liefst zou je misschien in één keer een flinke loonsverhoging krijgen, maar het is verstandiger om je verzoek realistisch te houden. Een kleinere verhoging hoeft niet meteen te betekenen dat je missie gefaald is. Je kunt je werkgever ook meteen een datum voorstellen waarop jullie een volgende bespreking inplannen.

Wees aardig, maar niet te bescheiden
Stap niet met een star gezicht op je werkgever af om hem je eisen te vertellen. Wees duidelijk over je wensen, maar breng dat op een vriendelijke manier. Te bescheiden zijn werkt ook niet, want dat geeft hem het idee dat hij over je heen kan lopen. Ga op zoek naar een balans tussen deze twee.

Alternatieven
Krijg je hem niet zover? Probeer het dan via een andere weg. Misschien een eenmalige bonus of extra vakantiedagen?

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.