Lost & Found: een bijzondere expositie én pop-up store

Spullen in de trein laten liggen? Wie weet vind je ze nu terug. Vanaf vandaag organiseert de NS namelijk het Lost & Found Project: Een geweldige expositie waarin de meest opmerkelijke gevonden voorwerpen uit de trein en op het station worden uitgestald.

Jaarlijks blijven er ongeveer 80.000 spullen achter. Uiteindelijk komt 45% van de gevonden items weer terug bij de eigenaar, het overige deel blijft max drie maanden in een depot van Bureau Gevonden Voorwerpen. En daarna? Dan verzint de NS iets leuks zodat de spullen niet in de kliko belanden. Dit keer dus het ‘Lost & Found-project’, waar een aantal gevonden voorwerpen wordt geëxposeerd. Voorwerpen die nooit werden geclaimd en de medewerkers van Bureau Gevonden Voorwerpen zó bijzonder vonden, dat deze de afgelopen jaren hun eigen tentoongestelde plekje in het depot kregen. Want hoe kan het dat iemand een kunstbeen achterlaat in de trein, de sleutel van een peperdure Porsche niet mist of een doos met gouden ringen niet komt afhalen?

Ook zie je tijdens de expositie het werk van een aantal ontwerpers die van oude spullen iets nieuws hebben gemaakt. Denk aan: een skateboard dat een toffe boekenplank is geworden, koffers die zijn omgeturnd tot een designtijdschriftenrek en jassen en tassen die doorgaan als handschoenen. Ook te zien: een blauw knuffelkonijn, die gemaakt is uit 25 kilo stof van gevonden jassen, tassen, broeken, sportkleding en handdoeken. Daarnaast is er een pop-up store. Gevonden voorwerpen krijgen zo een tweede leven, want ze zijn allemaal te koop. Een goed initiatief, vinden wij. Geestig én duurzaam. We like!

De Lost & Found-expositie en pop-up store op spoor 2 (naast de Burger King) op Amsterdam Centraal is geopend van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december, dagelijks van 11 – 19 uur. 

Bron: NS
Beeld: NS