Twitter is boos (en terecht) nadat Radio 538 Maan laat schrikken door streaker

maan de steenwinkel

Het live-optreden van Maan de Steenwinkel bij Radio 538 waarbij een streaker binnenliep vond al op 17 november plaats, maar is vandaag onderwerp van gesprek. Op Twitter regent het reacties.

Frank Dane en zijn collega’s probeerden een grap uit te halen met de zangeres door een streaker in te zetten tijdens haar radio-optreden in hun studio. De naakte man die plotseling opdook maakte de 20-jarige Maan zo erg aan het schrikken, dat ze in huilen uitbarstte. ‘Ik schrok zo erg,’ zegt de zangeres tijdens de uitzending. ‘Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. Maar hebben jullie dit weer gedaan of niet?’ Ze vervolgt: ‘Ik was al een beetje zenuwachtig voor het optreden. Ik had mijn ogen dicht en opeens staat er een naakte man voor mijn gezicht.’ Vervolgens verontschuldigt Maan zich voor haar reactie.

Het incident kreeg twee weken geleden nauwelijks aandacht, maar nadat zanger Tim Knol zijn ongenoegen over de kwestie uitte op Twitter, ligt 538 onder vuur.

De reactie van Knol wordt gedeeld door onder andere Eric Corton en Janine Abbring. Hoofdredacteur van BNR, Sjors Fröhlich, laat weten dat hij de dj’s zou hebben ontslaan als ze bij hem werkzaam zouden zijn. Op Twitter uiten nog meer mensen hun ongenoegen:

Het fragment waar het om gaat kan je hieronder bekijken:

Maandagmiddag om 12.00 uur zal Maan wederom in de studio van 538 zijn, deze keer om het incident te bespreken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld VIVA/Suzanne Rensink