Maan: ‘Natuurlijk zei ik ‘ja’ tegen de Toppers, het is een eer naast hen te mogen staan’

maan toppers

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is nog geen jaar geleden dat Maan de Steenwinkel (19) ‘The Voice of Holland’ won. Ze scoorde samen met Hardwell een gouden plaat, stond op veel festivals en bracht onlangs haar single ‘Give you all I got’ uit. Tijdens de ‘Christmas party of the year’ staat ze naast de Toppers op het podium van Ahoy. Tijd om bij te kletsen.

Hoe bevalt het leven na ‘The Voice’?

“Het is geweldig. Ik had gedacht dat de aandacht en populariteit wel na een paar maanden zouden verdwijnen, maar nog steeds zijn mensen erg geïnteresseerd, moet ik veel optreden, schuif aan bij tv- en radioprogramma’s, doe fotoshoots en interviews. I’m living the dream!

Waar gaat je nieuwe single ‘Give you all I got’ over?

“Het nummer is geschreven tijdens mijn writers camp. Ik heb er zelf ook aan meegeschreven. Het gaat over de liefde, dat je iemand alles wilt geven wat je hebt. De beginfase van de liefde, waarin je nog overbeladen bent met kriebels.”

Heb je nog steeds veel contact met je coach Marco?

“Ik zie Marco niet zo vaak meer. Hij heeft laatst wel foto’s van me gemaakt voor het tijdschrift Wendy, en ik stond twee keer in zijn voorprogramma. Daarnaast organiseert hij jaarlijks de Borsato BBQ. Maar ik kan hem altijd appen of bellen als er iets is, hij staat altijd voor me klaar. Dat is een fijn gevoel.”

Je hebt een totaal ander leven dan de meeste leeftijdsgenoten. Is dat altijd leuk of soms lastig?

“Ik leef nu van de muziek en ben elke dag met mijn carrière bezig. De dagen variëren zo qua bezigheden dat het altijd leuk blijft. Het is wel gek dat mijn vrienden aan hun studie werken en naar school gaan en dat ik dan zeg: ‘O, ik heb vanavond een optreden in Ziggo Dome.’ Dan merk je wel dat je een heel ander leven leidt.”

Je bent een van de gastartiesten tijdens de Toppers-concerten in december. Waarom heb je ‘ja’ gezegd?

“Het is een eer om naast hun te mogen staan, en hoe tof is het om zes keer in Ahoy te staan! Mijn doel is om in dit jaar niet vergeten te worden.  Ik wil zo veel mogelijk optreden en van me laten horen, dan is dit toch een waanzinnige kans om meer mensen aan te spreken. En natuurlijk is het altijd één groot feest. Ik kan niet wachten.”

Kun je met kerst een beetje uitrusten?

“Ja. Met kerst ga ik lekker bij de open haard heel veel films kijken met mijn familie.”

Maan zien optreden tijdens de Toppers ‘Christmas party of the year’? Klik hieronder om tickets te bestellen.

»Tickets Toppers ‘Christmas party of the year’| Klik hier «