‘Making a murderer’ seizoen 2: Wat kunnen we verwachten?

Misschien was het wel de allereerste serie die je op Netflix keek en my oh my, wat was het spannend. ‘Making a murderer’de documentaire over moordverdachte Steven Avery die achttien jaar onterecht vast zat voor verkrachting, maar twee jaar na zijn vrijlating weer werd opgepakt, bevatte zó veel haken en ogen dat de bizarre zaak iedereen in zijn greep hield. Seizoen 2 is onderweg en dít kun je verwachten. 

Kratz

Dat het eerste seizoen veel teweeg bracht, zal je niet ontgaan zijn. Dean Strang, de advocaat van Steven Avery, groeide haast uit tot popster dankzij zijn oneindige inzet en aanklager Ken Kratz kreeg bakken kritiek over zich heen. Na het eerste seizoen moest Kratz ontslag nemen als aanklager, nadat bleek dat hij een aantal seksueel getinte berichten had verstuurd naar een 26-jarig slachtoffer in een huiselijk geweldzaak die hij behandelde. Daarop volgden nog twee vrouwen met soortgelijke verhalen. Kratz nam ontslag en ging in behandeling voor een sexverslaving en een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Brendan Dassey

Ook werd na het eerste seizoen het arrest van Brendan Dassey teruggedraaid. Hij zou zijn bekentenis onder dwang en valse voorwendselen hebben afgelegd. Helaas is Brendan nog altijd niet op vrije voeten. In hoger beroep werd zijn vrijlating afgewezen en dat besluit wordt nu opnieuw aangevochten.

Ryan Hillegas?

Hoofdverdachte Steven Avery nam zelf na het eerste seizoen een nieuwe advocaat in de arm: Kathleen Zellner. Zij staat bekend om haar successen in verkeerde vonnissen. Zellner is overtuigd van Avery’s onschuld en zet alles op alles om dit aan te vechten. Ze heeft het zelfs over een nieuwe verdachte van de moord op Teresa Halbach: haar ex-vriendje Ryan Hillegas. Zijn alibi is nooit gecheckt en hij zou als eerste een tip hebben gegeven over de locatie van Teresa’s auto. Het zou toch niet…?

Kortom, genoeg nieuwe plotwendingen in het verhaal van Steven Avery, Teresa Halbach en Brendan Dassey. Vanwege de continue nieuwe ontwikkelingen in de zaak is de exacte datum van seizoen 2 nog niet bekend, maar we zitten er bovenop….

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Digital Spy | Beeld ‘Making a murderer’
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.