Sharon: ‘Ik heb geld gepikt van mijn baas en dat was stom, maar moet ik daar levenslang voor krijgen?’

mediator sharon

Sharons vriend heeft haar overgehaald om wat geld van haar werkgever te ‘lenen’ voor een handeltje, maar als hij door de politie wordt opgepakt, kan Sharon naar de centen fluiten. Ze wordt op staande voet ontslagen en haar baas post een bericht over de diefstal op Facebook. Daardoor komt Sharon nergens meer aan de bak.

Sharon: ‘Ik werkte bij de administratie van een woningbouwcorporatie. Hartstikke leuk werk en fijne collega’s. Ja, die mis ik nog het meest. Ik ben nu werkeloos, al bijna een jaar. Eigen schuld, ik weet het. Kevin, mijn toenmalige vriend, had me overgehaald om een paar duizend euro van de bedrijfsrekening te halen. ‘Morgen heb je het weer terug,’ zei hij. Nou, de volgende dag zat hij in de bak en was het geld geconfisqueerd. Ik heb alles direct aan mijn baas opgebiecht in de hoop dat die barmhartig zou zijn. Maar hij ontsloeg me op staande voet. Ik schaamde me dood.

Toen zat ik dus zonder inkomen en met een schuld die ik onmogelijk kon afbetalen. Ik ben meteen gaan solliciteren, maar ik werd niet eens uitgenodigd. Ik heb een prima cv en ik zei natuurlijk niet dat ik ontslagen was wegens diefstal, maar nergens kreeg ik respons. Toen vertelde een vriendin dat mijn ex-baas de reden van mijn ontslag op Facebook had gezet, en omdat mijn achternaam nogal uitzonderlijk is en sollicitatiecommissies blijkbaar de namen van sollicitanten googelen, weten ze direct dat ik gestolen heb. Ja, zo kom ik nooit aan een nieuwe baan.

Ik heb gepikt en dat was stom. Maar moet ik daar levenslang voor krijgen? Mijn baas weigert het bericht te verwijderen, terwijl het ook in zijn belang is dat ik weer een baan krijg, want nu kan ik niets afbetalen. Maar als ik hem bel, drukt hij me weg en op mijn mailtjes reageert hij ook niet. Ik zit volkomen klem.’

Kees: ‘Stelen, dat doe je niet. Punt uit. Een woningbouwcorporatie is een voorziening voor mensen die het niet breed hebben, die in de hoek zitten waar toch al vaak de klappen vallen. Voor die mensen werken wij. Dat probeer ik mijn medewerkers bij elke gelegenheid duidelijk te maken. Als woningcorporatie is het onze missie om te zorgen dat kwetsbare mensen fatsoenlijke woonruimte hebben. Om van die doelgroep te stelen, echt, ik kan er met mijn pet niet bij.

Sharon werkte al jaren bij ons en altijd naar volle tevredenheid. Daarom was ik extra teleurgesteld toen ik hoorde dat uitgerekend zij een greep in de kas had gedaan. Ik voelde me verraden. Ik ben er blijkbaar niet in geslaagd om onze missie over te brengen en dat voelt als een persoonlijk falen. Ik kon niet anders dan haar direct ontslaan en ja, de reden daarvoor heb ik op Facebook gezet om te voorkomen dat ze bij een andere woningcorporatie hetzelfde flikt. Eenmaal een dief, altijd een dief. Zo denk ik daarover.

Ze zegt dat ze die schuld aan de corporatie nu niet kan terugbetalen, maar dat geloof ik niet. Ik overweeg een deurwaarder in te schakelen, want er is vast nog wel wat te halen. Nee, ik ga dat bericht niet verwijderen. Zulke mensen moeten niet op de administratie werken. Er zijn genoeg banen waarin je niet met geld in aanraking komt, de zorg bijvoorbeeld. Als ze daar solliciteert, wil ik wel een goed woordje voor haar doen.’

De mediator: ‘Jullie vertellen wat er is gebeurd in jullie bericht. Is dat echt alles? Het zit jou echt heel hoog, Kees als ik het zo lees. Zou het niet goed zijn om toch nog een keer met elkaar Tom de tafel te gaan. Of ben je dan bang dat je je standpunt moet loslaten? Sharon praat niet goed wat ze heeft gedaan. Dat lijkt een basis om eens te kijken waar ieders belangen liggen. Je zou afspraken kunnen maken over de financiële zaken nadat je nog eens hebt gezegd wat je er ieder van vindt. Je kan ook voorwaarden koppelen aan de afspraken. Het kan voor jullie beiden misschien het einde van een hele zwarte bladzijde zijn. Wat heb jij nodig Kees om om de tafel te gaan? Laat een mediator het gesprek begeleiden, dan kun je soms ook even leunen op hem of haar.

Over de mediator

Michiel Hordijk (45) is de initiator van de Mediation Supermarkt: een handig boek met uitleg, mediation of een leuk item voor de kinderen helpen om rust te vinden in een lastige periode. Als vader van een dochter uit een eerder huwelijk en een zoon in zijn huidige relatie staat hij zelf dagelijks voor de keuze hoe je omgaat in alle verschillende situaties op het werk en in je gezin. Wekelijks gaat hij op VIVA.nl in op een voorgelegde situatie en geeft hij een tip hoe met de situatie kan worden omgegaan. Heb je zelf een vraag of situatie die je wil voorleggen aan Michiel? Mail deze dan naar info@mediationsupermarkt.nl.

mediation supermarkt mediator