Merel Westrik wordt rustig van paniek

Koffie is de zwarte motor voor de hardwerkende Merel Westrik. Sinds een half jaar staat ze in het holst van de nacht op om het televisie-programma ‘Vandaag de dag’ te presenteren.  Dat doet ze vier dagen per week, waarvan ze op vrijdag een duo vormt met Eva Jinek.

Op de grond
“In het begin kreeg ik om vijf uur ’s ochtends geen hap door mijn keel. En na de uitzending, om negen uur, had ik al zoveel koffie op dat ik te hyper was om rustig een broodje te eten. Om twaalf uur was ik zo moe dat ik wilde slapen. Voor ik het wist, was het namiddag en had ik nauwelijks gegeten.” Daardoor viel ze flink af. Op een gegeven moment lag ze zelfs op de grond. “Vlak voor ik naar ‘DWDD’ ging, waar ik tafeldame was, trok het bloed uit mijn gezicht en viel ik flauw.”

Druk
Merel werkt graag onder grote druk. Van die druk wordt ze rustig. “Als we live verbinding zoeken met een verslaggever en ik hoor paniekerig in mijn oortje: ‘we hebben geen beeld’ dan sta ik gelijk op scherp. Dan kijk ik rustig op mijn schema naar het volgende item en leg ik dat vast klaar. Hoe meer spanning er is, hoe leuker ik het vind.”

Ambitie
Haar carrière loopt op rolletjes, maar ze heeft ook nog grote ambities voor de toekomst. “Ik zou wel graag een goede talkshow willen doen. Ik zou meteen ja zeggen, al is het doodeng. Het liefst zou ik een reizende, dagelijkse live ochtendshow willen. Dat we de ene dag vanuit Den Haag komen, op een extra spannende dag op het Binnenhof, en met carnaval vanuit Maastricht. Dat lijkt me echt te gek, een mix tussen journalist en circusartiest.”

Lees het volledige interview in Viva 19 die vanaf  woensdag 2 mei in de winkels ligt.

Foto: Viva