Met deze films en series kan je het zwarte gat dat Game of Thrones achterlaat vullen

Er is nu een week voorbij sinds de seizoensfinale van Game of Thrones. Tijd voor wat anders – maar wat? Met deze films en series op Netflix kun je relaxed afbouwen.

  1. Frontier Pelsjager Declan Harp is een doorn in het oog van de Hudson’s Bay Company. Hij werkte vroeger voor het bedrijf maar steelt nu van zijn voormalige werkgever. Lord Benton vindt onacceptabel en doet er alles aan om van Declan af te komen. Klik hier voor meer info.
  2. Spartacus Een Thracische soldaat komt in opstand tegen zijn meerdere en wordt veroordeeld tot een wrede dood in de arena. Hij groeit echter uit tot de meest legendarische gladiator aller tijden: Spartacus. Niet alleen in de arena zijn de tegenstanders dodelijk, ook daar buiten is hij zijn leven niet zeker. Klik hier voor meer info.
  3. Black Death Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken. Klik hier voor meer info. 
  4. The Last Kingdom Als kind wordt de Engelse Uhtred van Bebbanburg meegenomen en opgevoed door vikingen. Jaren later keert hij terug naar zijn oude thuis om te vechten voor een nieuw Engeland. Klik hier voor meer info.
  5. Outlander Het is 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog: de gelukkig getrouwde verpleegster Claire Randall maakt met haar man Frank een soort tweede huwelijksreis door Schotland. Maar wanneer de haar handen tegen een grote steen legt verdwijnt ze en komt ze terecht in 1743. Ze is 202 jaar in de tijd gereisd. Ze probeert er het beste van te maken, maar niemand snapt precies waar ze vandaan komt en iedereen wantrouwt haar. Klik hier voor meer info.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Dinja van Dam