Met een juiste portie lef zouden we vaker op topposities zitten

Dat vrouwen meer lef zouden moeten hebben, omdat dat het glazen plafond zou doen versplinteren, is oud nieuws. We bieden nu eenmaal vaker onze excuses aan of pakken niet de credits die we wel verdienen. Maar het gaat in dit geval niet om ons. Doordat recruiters en headhunters old skool denken, gaat een toppositie vaak naar het geslacht dat zich in een mannenpak hijst.

Vaak worden gekwalificeerde vrouwen niet eens voorgesteld aan bestuurders of toezichthouders, omdat recruiters (ten onrechte) denken dat bedrijven zoeken naar een man. Dat zegt Marry de Gaay Fortman, voorzitter van Topvrouwen NL. Ze is advocaat en commissaris bij onder andere KLM en de Nederlandse Bank. ‘Als bestuurders zeggen dat er geen geschikte vrouwen zijn, dan wil ik wel met ze armpje drukken en dan win ik. Geschikte vrouwen zijn er echt. Voor elke baan en voor elke positie. Als je maar wil en geen genoegen neemt met voorgesorteerde mannelijke kandidaten’.

Wij zijn breder inzetbaar

Vrouwen nemen een andere route naar de top dan mannen, die meestal een lijnrecht pad bewandelen. Wij maken omwegen, waardoor we breder georiënteerd zijn, en dus ook breder ingezet kunnen worden. Als, naast het hebben van een flinke dosis lef, dat nou ook eens als een pluspunt zou worden gezien, zouden de topposities waarschijnlijk heel anders verdeeld zijn.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Zonta Nederland | Beeld Shutterstock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.