Mijn eerste buitenlandse ster

geen

Ik heb in mijn leven als (showbizz)redacteur al diverse BN’ers mogen interviewen. Iedere keer vind ik dat weer een beetje spannend. Natuurlijk, het zijn ook mensen, maar wel heel bekende mensen. En het feit dat ik die dan ondervraag, vind ik nog altijd best bijzonder. Gelukkig is het bijna altijd zo dat die zenuwen na de eerste vraag weg zijn. De meeste celebs snappen dat je een verhaal komt ophalen en kletsen er dan ook op los.

Doodeng
Een internationale beroemdheid had ik echter nog nooit gesproken. Dat leek me ook doodeng: in het Engels kan ik me veel minder goed uitdrukken dan in het Nederlands. Ik vreesde dat ik geen woord zou kunnen uitbrengen als ik daadwerkelijk tegenover een grote ster zou zitten. Toch droom ik ervan ooit naar LA of New York te mogen afreizen voor een interview met een A-list Hollywood-ster.

Rond de tafel
Dat reisje is er tot nu toe nog niet van gekomen, maar het interview met een buitenlandse celeb wel! Kelly Osbourne kwam namelijk naar Nederland om haar programma Fashion Police te promoten en ik kreeg de kans om haar te spreken. Samen met mijn modecollega Debbie meldde ik me aan, waarna ik helaas wel te horen kreeg dat er nog een aantal andere media bij zouden zitten. Het fenomeen round table.

Dat betekent dat je dus met z’n allen in een kringetje om de betreffende ster zit en om de beurt een vraag mag stellen. Dat dat niet ideaal is, bleek al snel. Doorvragen zit er niet in, bovendien ben je afhankelijk van de originaliteit van andermans vragen. Zelf kon ik er uiteindelijk namelijk maar twee stellen. Plus dat je dus allemaal zo ongeveer dezelfde artikelen maakt…

Transformatie
Maar goed, aan Kelly lag het niet. Zij was haar enthousiaste, goedgebekte en pittige zelf. Wat een transformatie heeft zij in de loop der jaren doorgemaakt. De dochter van rocker Ozzy Osbourne is kilo’s afgevallen en ziet er ontzettend goed uit. Wie had gedacht dat zij ooit een stijlicoon zou worden?

Na afloop wilden mijn collega-redacteuren met haar op de foto. Normaal gesproken doe ik dat nooit, ik vind het een beetje gekkig en een tikkeltje onprofessioneel, maar Kelly was wel mijn eerste echte grote ster. En dat moment wilde ik toch even vastleggen! Dus zette ik mijn schroom opzij en vroeg ik of ze ook even met mij en Debbie wilde poseren. Een leuk aandenken aan een bijzondere ervaring. Op naar Mila Kunis! Of Blake Lively… Of Ryan Gosling… Of…

Beeld: privébezit