Goede stap gezet: privékleedkamers voor modellen op NYFW

De modellen op de New York Fashion Week krijgen vanaf nu meer privacy. De organisatie Model Alliance heeft in samenwerking met de organisatie voor startende designers CFDA privékleedkamers geregeld.

Als er één groep constant in de schijnwerpers staat, dan zijn het modellen wel.  Zowel tijdens een fotoshoot, op de catwalk als daarbuiten. Zelfs het omkleden voor een show moeten de mannen en vrouwen onder het toeziend oog van PR-mensen, fotografen, visagisten en andere medewerkers doen. En daar is nu eindelijk een oplossing voor.

Meerdere klachten

Met de start van de New York Fashion Week op 8 februari krijgen de modellen een eigen kleedkamer toegewezen. Dit naar aanleiding van een grote stroom aan klachten aan het adres van Model Alliance en de onthullingen rondom de #MeToo-campagne. ‘Model Alliance neemt deze zorgen serieus en we hebben besloten dit seizoen extra maatregelen te nemen om een veilige en respectvolle werkomgeving voor modellen te creëren.’

Shows

Modellenbureau IMG en fotografiestudio Pier59 Studios hebben zich ingezet om de privékamers te regelen. Of alle designers ook gebruik gaan maken van de kleedhokjes, is nog niet bekend. De aankomende week zal blijken hoe het er precies uitziet voor alle modellen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld: dranzi / IStock Bron: Elle