Moeders zijn meesterplanners

geen

Voor ik kinderen kreeg was mijn leven zo veel simpeler. Ik leefde er zorgeloos op los.

In het weekend sliep ik lekker uit en vlinderde van feestje naar feestje. Of we reden op vrijdagmiddag spontaan naar Antwerpen. Niet dat ik alleen maar lol trapte hoor, ik werkte ook nog zeker zestig uur per week. Meestal tot een uur of negen, en dan toverde ik een pittige curry van de restjes uit mijn koelkast. Of we wipten naar binnen bij de Thai om de hoek, net zo makkelijk. Ik was zo flexibel als een elastiekje, er viel altijd wel wat te schuiven.

Vlekken in mijn nek
Nee, dan moet je nu mijn agenda zien. Mijn werkdagen zijn strak gepland rond de schooltijden en openingstijden van de naschoolse opvang. Ik krijg vlekken in mijn nek van spontane studiedagen – Wat? Alwéér vrij? Jullie hebben net nog vakantie gehad! – en heb met mijn ex aan het begin van het jaar alle schoolvakanties al verdeeld. De weekenden dat ik de jongens heb zijn volgepland met kinderfeestjes, geitenboerderij- en speeltuinbezoekjes.

Bloemkool om zes uur
‘s Avonds om negen uur nog even een prakkie in elkaar flansen? Vergeet het maar. Ik heb voor de hele week het menu al bedacht én ingekocht, want daar heb ik aan het eind van de dag natuurlijk geen tijd meer voor. Sterker nog, vaak sta ik op zondagavond alvast een grote pan eten voor de maandag te maken. De spannende hete curry’s zijn vervangen door bloemkool met puree en worstjes en dat staat keurig tussen zes en half zeven op tafel, want het grut moet natuurlijk wel voor acht uur in bed liggen. En dan schuift mama ook weer achter de computer om nog een paar uurtjes werk in te halen.

Moderne mama
Het flexibele elastiekje is veranderd in een strak geplande organisator. En eerlijk gezegd geniet ik er best wel van als mijn hele werk- boodschappen- kook- en haal en breng-planning soepeltjes loopt. En als moderne mama schaam ik me er niet voor om toe te geven dat me dat alleen maar lukt met behulp van een lading apps, websites en digitale agenda’s. Wil je weten hoe ik het regel? Bekijk dan mijn webinar over gezinsleven.

Zamarra samen met Windows8