Moet ik mijn gevoelens voor die medewerker negeren?

Evelien (38): “Vorig jaar kwam er een jongen op de afdeling werken waarvan ik chef ben. Het klikte meteen goed tussen ons, we hebben veel dezelfde interesses en kunnen urenlang kletsen over van alles en nog wat. Hoewel ik wat ouder ben (we schelen twaalf jaar), en zijn chef, zijn we ook buiten werk bevriend geraakt. We mailen vaak met elkaar en sturen elke dag wel een paar sms’jes.

Verliefd
Sinds hij er is, ga ik elke dag fluitend naar mijn werk. Ik merkte dat ik hem erg aantrekkelijk vond, zijn kleding, zijn stijl, zijn uitstraling. Eerst dacht ik dat dat gewoon vriendschappelijk was, maar nu merk ik dat ik heel de dag aan hem denk, ook als hij er niet is. Op het werk ben ik afgeleid als hij in mijn buurt is en wil ik eigenlijk niets liever dan met hem praten, bij hem zijn. Ik geloof dat ik verliefd op hem ben. Maar ja, ik heb een vriend met wie ik al vier jaar samen ben. En hij heeft een vriendin. Ik weet ook niet of hij hetzelfde voor mij voelt, al kan dat bijna niet anders. Hij neemt net zo vaak initiatief als ik om elkaar te spreken en de spanning tussen ons is duidelijk voelbaar.

Uitzitten?
Ik durf het aan niemand te vertellen en weet ook niet of ik dat wel moet doen. We zijn allebei bezet, ik ben een stuk ouder en bovendien zijn chef. Misschien moet ik dit gevoel wel gewoon uitzitten, totdat het een keer overgaat. Aan de andere kant: ik ben nu al ruim een jaar verliefd op hem, en dat wordt alleen maar sterker, elke keer dat ik hem zie. Moet ik mijn gevoelens negeren?”

PS Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl

© Foto: iStockphoto