Moet ik mijn hondje naar de opvang doen?

Leonie (35): “Ik woon in een leuk appartement aan de rand van de stad. Voor de deur ligt een groot grasveld met een hondenspeelweide. Ideaal voor mij en mijn hondje Rover, een wit-bruine cavalier. Voor mijn werk ben ik veel en onregelmatig onderweg, maar meestal kan Rover mee. Als ik meer dan een dagdeel van huis ben en hij kan niet mee, dan past mijn moeder op hem.”

Stoppen met blaffen
”Het is een klein hondje dat veel slaapt en niet superveel aandacht vraagt. Hij kan makkelijk een paar uur alleen thuis blijven. Elke hond blaft even als je hem achterlaat, Rover dus ook. Een paar weken geleden was ik een paar uur weggeweest toen er bij thuiskomst een briefje op mijn deur zat geplakt: of dat geblaf van die kl**tehond kon stoppen. Ik was in shock. Was het een misselijke grap ofzo? Het was niet ondertekend, dus ik heb geen idee wie het geschreven heeft.”

Boze buren?
“Aanbellen bij mijn buren durf ik niet. Mijn ene buurman heeft zelf ook een hondje, dus het lijkt me dat hij het niet is geweest. De buurvrouw aan de andere kant heeft een drukke baan en is amper thuis. Met haar heb ik goed contact, dus als ze last heeft van Rover, had ze dat wel gezegd. Maar wie het dan wel is geweest… Als ik in de lift sta, durf ik niemand aan te kijken omdat ik bang ben dat ze iets zeggen over het gedrag van mijn hond. Vorige week werd ik aangesproken door een oudere dame die ook bij mij in het appartement woont. Ze vroeg of er iets met mijn hondje aan de hand was, omdat hij laatst op een middag drie uur achter elkaar had geblaft. Zij stoorde zich er niet aan, maar ze hoorde wel anderen klagen over mij.”

Moet hij naar de opvang?
“Rover is me lief, maar een goede verstandhouding met mijn buren ook. Mijn moeder kan en wil ik niet altijd vragen om op mijn hond te passen. Het is tenslotte mijn hondje. Moet ik mijn hond elke keer dat ik een paar uurtjes wegga naar een dagopvang o.i.d. brengen? Dat zou me veel tijd én veel geld kosten.”

PS Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl

© Foto: Getty Images