‘Moet ik mijn vriend over mijn sexdromen vertellen?’

Lotte (28): “Ik heb nu vijf jaar een relatie. Het gaat echt supergoed tussen ons. We zijn dol op elkaar, hebben een huis gekocht, doen veel leuke dingen, hebben lekkere sex en proberen een kindje te krijgen. Kortom, geen vuiltje aan de lucht.

Daarom ben ik ook zo verbaasd over het feit dat ik sinds een paar maanden best vaak over mijn (sex)ex droom. Hij was mijn vlam toen ik zeventien was. We hebben jaren spetterende sex gehad, maar voor een echte relatie waren wij niet gemaakt. Door reizen, verhuizen en nieuwe liefdes zijn we langzaam gestopt met sexen. We zijn wel altijd goede vrienden gebleven.

Zes jaar geleden verhuisde hij met zijn vriendin naar het buitenland. De weinige keren dat we elkaar nu zien of mailen (echt sporadisch), hangt er altijd nog een sexuele spanning in de lucht. Maar zoals ik al zei: we hebben zelden contact.

In mijn dromen doe ik er alles aan om hem nog te zien die avond, en ik overleg zelfs met m’n vriend hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. En als ik m’n ex dan zie, gaan we helemaal los, zeg maar. Ik voel me echt schuldig als ik wakker word. Want ik hou van m’n vriend. Moet ik hem over mijn dromen vertellen?”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.