‘Moet ik wel met hem gaan samenwonen?’

Anouk (23): “Ik heb een heel lieve vriend, al twee jaar. Omdat me een droombaan is aangeboden in Amsterdam, ben ik van plan om binnenkort vanuit Groningen, waar we allebei nog bij onze ouders wonen, richting de Randstad te verhuizen. Omdat mijn vriend in Groningen werkt, opperde hij om te gaan samenwonen in Utrecht, waar veel van zijn vrienden wonen. Ik heb gezegd dat ik dat een goed idee vind, want dan hoef ik hem niet te missen. Maar eigenlijk wil ik niet in Utrecht wonen, want ik vind zijn vrienden niet zo leuk en woon dan alsnog niet echt dicht bij mijn werk. En de meeste van mijn vriendinnen wonen juist in Amsterdam.

Utrecht vs. Amsterdam
Het toeval wil dat mijn beste vriendin naar Amsterdam gaat verhuizen en ik nu een tweede optie heb: met haar een huis delen. Mijn vriend wil namelijk in geen geval verder gaan dan Utrecht. Amsterdam is voor hem dus geen optie. Ik twijfel enorm. Ik wil wel met mijn vriend samenwonen, maar ik ben bang dat ik in Utrecht elk weekend zit opgescheept met die vrienden, omdat ik daar verder niemand ken. Aan de andere kant: ik moet het samenwonen met mijn vriendin ook niet mooier maken dan het is. Zij werkt elke dag en haar vriend woont ook in Amsterdam, dus het zou best kunnen dat ik alsnog een paar avonden in de week alleen thuis zit.

Al op zoek
Ik weet dus echt niet wat ik moet doen. Mijn vriend gaat er al helemaal van uit dat het samenwonen doorgaat en is zelfs al op zoek naar woonruimte. Maar is het wel zo’n goed idee om met hem te gaan samenwonen?”

foto: Gettyimages.nl