Musthave: een goede vloerlamp

Een open deur misschien, maar verlichting kan je interieur maken of breken. Slim dus om goed na te denken over hoe je je lampenplan aanpakt. Een niet te missen ‘basislamp’ is de staande vloerlamp. Dit seizoen is-ie er van vintage tot modern en van industrieel tot landelijk.

Een vloerlamp is een goede lichtbron, maar ook een mooi woonaccessoire. Het is de handigste lamp die er is: je hebt er alleen een stopcontact voor nodig. Verander je je inrichting, dan verplaats je de vloerlamp heel makkelijk mee.

Wist je dat de hippe driepoot vloerlamp er ook als tafellamp is?

Oude fabriekshal
Goed nieuws: de industriële lamp is een blijvertje. Deze stoere lamp van aluminium, beton of gietijzer lijkt zo uit een oude fabriekshal te komen. Dit seizoen wordt hij vaak gecombineerd met houten accenten. Zoek je een echte blikvanger in je interieur, neem er dan een met een driepoot eronder.

Even buigen
Houd je van een groot object in de kamer, maak dan een statement met de booglamp. Die is er met een kunststof of design aluminium kap maar ook met een klassieke linnen kap.

Draadlamp
Voor vintage-freaks zijn er de vintage lampen met een knipoog naar de jaren vijftig. Ben je een designliefhebber, dan val je vast als een blok voor de nieuwste designlampen uit Scandinavië. En de trendy draadlamp – je ziet ‘m veel in zwart, koper en goud – is er dit seizoen ook in een staande variant.

Om bij stil te staan

  • Zoek je bijvoorbeeld een leeslamp bij je favoriete stoel, neem dan een vloerlamp met een leesarm. Of kies een lamp met een kantelbare kap, zodat je ‘m ook als leeslamp kunt gebruiken.
  • Let er bij aanschaf op dat er snufjes op zitten als een handige voetschakelaar en ook een dimmer. Ontbreekt de dimmer op, laat die er dan alsnog opzetten. Daarmee kun je het licht altijd aan je stemming en de situatie aanpassen.

Voor de mooiste vloerlampen check Directlampen.nl.