Nancy Poleon: ‘Er is niets arrogant aan laten zien waar je goed in bent’

nancy-poleon

Op 18 november vindt de eerste editie van Breakfast College by VIVA400 plaats: een netwerkontbijt met inspirerende gesprekken, praktische info en slimme tips. Die tips krijg je bijvoorbeeld van Nancy Poleon, eigenaar van Branded Personalities, founder van BrandedU en keynote spreker op het event. We vroegen haar alvast naar haar werk, ambities en natuurlijk haar lievelingsontbijt.

Hoe kwam je op het idee voor jouw ondernemingen?

“Ik heb een tijd in Engeland gestudeerd en gewoond en werkte bij een platenmaatschappij. Ik dacht dat ik dat altijd zou blijven doen, maar op een gegeven ging ik me afvragen hoe ik met mijn skills, met alles wat ik geleerd heb, ook in andere industrieën kon werken. In eerste instantie was ik veel te chicken om er iets mee te doen. Ik was 32 en had niet het lef om mijn goedbetaalde baan in de muziek achter me te laten. Wat ik me wel altijd realiseerde is dat het leven kort is – een van mijn beste vriendinnen overleed op haar 29e overleed. Het duurde lang, maar ik  ik besloot dat ik niet meer moest wachten, maar het nú moest doen. Ik was inmiddels 37. Door mijn werk in de muziekindustrie wist ik hoe ik een cd, muziek of artiest in de markt moest zetten. Alle lessons learned van het werken met artiesten zette ik op papier en stap voor stap kwam ik erachter hoe waardevol ik kan zijn voor anderen. Daar kwam Branded Personalities uit voort, en uiteindelijk BrandedU.”

Waarom is branding en personal branding zo belangrijk?

“Vaak zijn we niet bewust van onze personal brand. Wie ben je, waarom doe je wat je doet en waar wil je om bekendstaan? Want we hebben allemaal een reputatie. Wat wil je dat mensen zeggen als ze jouw naam horen? Dat is zonde! Je laat dan anderen bepalen wat ze over je zeggen. Door middel van personal branding kun je veel gerichter boodschappen overbrengen: of het nou op social media is of in real life.”

Wat wil je bereiken?

“Ik wil internationaal doorbreken, daarom zijn mijn websites Engelstalig. Via internet kun je iedereen bereiken. Al zijn er maar vijftig vrouwen in Zuid-Afrika en tien in Argentinië die ik bereik, dan ben ik al blij. Als je bij een van mijn seminars aanwezig bent, word je uitgenodigd voor onze Facebookgroep. De vrouwen die elkaar ontmoet hebben tijdens mijn seminars of elkaar daar ontmoeten, helpen elkaar. Er zitten vrouwen uit allerlei vakgebieden tussen. Heeft een van de vrouwen een journalist nodig, dan belt ze de reporter in de groep. En zakenvragen worden weer aan een ander gesteld. Het is een soort sisterhood geworden. Het lijkt me gaaf om zo’n soort wereldwijde sisterhood op te zetten van vrouwen die elkaar helpen.”

Wat heb jij met VIVA400?

“In 2010 werd ik voor het eerst genomineerd als VIVA400-vrouw. Van het event met al die vrouwen heb ik zo veel geleerd. De tips van iedereen, maar ook het uitwisselen van ervaringen van vrouwen in hetzelfde schuitje zijn zo waardevol. Toen ik voor mezelf wilde beginnen, dacht ik: als al die vrouwen het kunnen, dan kan ik het ook. Vijftig procent van de bevolking bestaat uit vrouwen, maar de mannen bepalen. Wij zeggen vaak dat het allemaal niet hoeft en laten het gebeuren, maar het moet wél. Ook onze stem is wat waard en kan invloed hebben. Daarom vind ik VIVA400 een mooi concept. Vrouwen kunnen zichzelf zichtbaar maken en inspireren daarmee hopelijk andere vrouwen.”

Wat hoop je andere vrouwen mee te geven tijdens Breakfast College by VIVA400?

“Ik wil dat vrouwen beseffen dat ze van waarde zijn en dat ze zich best zichtbaar mogen maken. Als jij ergens voor hebt gestudeerd en je werkt hard, is het niet egoïstisch of arrogant om dat te laten zien. Ik vind het ook een moetje; als jij zichtbaar maakt waar je goed in bent, inspireer je andere vrouwen om dat ook te doen.”

Een ontbijt wordt gezien als belangrijkste maaltijd van de dag. Geldt dat voor jou ook?

“Ja, absoluut. Ik ben dol op ontbijten, het is mijn favoriete maaltijd. Ik was onlangs vier dagen in Londen en dan ga ik elke dag ergens anders een ontbijt halen, zo leuk. Ik heb liever een uitgebreid ontbijt dan een grote lunch. Als je ’s ochtends goed gegeten hebt, heb je dat ook helemaal niet nodig.”

Wat hoop jij dat er tijdens Breakfast College by VIVA400 op de ontbijttafel staat?

“Ei! Het liefst eet ik elke dag een omelet, een roerei of ei met zalm en groenten zoals champignons of spinazie. Ik hou van een stevig ontbijt.”

Nancy Poleon is keynote spreker tijdens Breakfast College by VIVA400 op 18 november. Het event is inmiddels uitverkocht.