Nat, maar niet heet

Tot een week geleden was douchen één van mijn lievelingsbezigheden. Nu is het een hel. Met tepels waar je drie leren jassen aan zou kunnen ophangen sta ik met samengeknepen billen tegen het glas van de douchecabine.

IJsbloemen krabben
Sommige mensen moeten ’s ochtends de ruiten van hun auto krabben, ik moet de ruiten van de douchedeuren krabben. Van de een op de andere dag had ik geen warm water meer. Bij voorbaat al blauwbekkend trek ik krakend de deurtjes achter mij dicht. Ik draai de knop naar 38 graden – niet dat het iets uit zal maken- en zet me schrap. Het ijskoude water klettert genadeloos op mijn bol neer.

De kou stijgt naar mijn hoofd
Gebrek aan warm water doet rare dingen met een mens. Zo ga ik opeens drie keer in de week bij mijn oma op bezoek, want die heeft zulke lekkere zachte handdoeken, en vind ik die vriendin met de douche met lekkere harde straal opeens aardiger. Ook is het verlangen naar warm water zo groot, dat ik zelfs filmpjes kijk waarin mensen douchen. Die ontspannen gezichten, dampende lichamen en spiegels vol condens…

Ik kwam het onderstaande filmpje tegen,  grappig en erg waar. Let vooral even op die harde, spetterende, hete straal…

CC foto: michal hadassah