Nederlanders vaak negatief op Facebook

Je hoeft je maar heel even te verdiepen in een Facebook-discussie en je komt waarschijnlijk de meest nare verwensingen tegen. Dat is iets waar Nederlanders behoorlijk goed in zijn; online op elkaar fitten.

In ons land sturen Facebookgebruikers bovengemiddeld veel racistische en hatelijke berichten naar elkaar. Ook wordt bij ons opvallend vaak een ziekte toegewenst aan iemand met een andere mening. In Zuid-Europese landen gaat het er volgens een Nederlandse moderator veel minder heftig aan toe. Dat vertelt hij anoniem aan De Volkskrant.

Dat hij dit anoniem doet is wel te begrijpen na de volgende onthulling: hij en zijn collega’s gebruiken drank en medicijnen om het werk te kunnen doen. De inhoud van de berichten die ze moeten lezen kan behoorlijk schokkend zijn en de werkdruk is hoog. Het Nederlandse team van moderators bestaat uit vijf man, die dagelijks ongeveer achtduizend meldingen van haatberichten verwerken. Rond Sinterklaas, verkiezingen en demonstraties van de PVV neemt het aantal volgens hem nog meer toe.


Bron: nu.nl