Ode aan de man

Mannen: wat moet je ermee ;-) ? Soms lijkt het alsof ze allemaal waardeloos zijn, maar het zou toch wel ongelófelijk saai worden op deze aardkloot zonder mannen. En stil ook, na een tijdje.

Je hebt vrouwen die zijn zo feministisch dat ze mannen wel haast lijken te haten. Vrouwen die het misschien écht leuker zouden vinden zonder manspersonen op aard. Nou vind ik vrouwen ook top natuurlijk! Het betere geslacht, helaas nog steeds veel te vaak onderschat, onderdrukt en ondergewaardeerd. Maar mannen hebben ook echt wel wat en dat mag best eens gezegd.

Wat maakt het andere geslacht zo bijzonder? Er zijn die standaard dingen natuurlijk: ze kunnen staand plassen en ze hebben richtingsgevoel, zoals Nynke al eens blogde. Ook leuk is dat veel mannen (niet alle natuurlijk, deze dingen zijn allemaal gemiddelden) humor hebben. Geef maar toe: mannen zijn gewoon grappiger dan vrouwen, cabaretière  Ellen schreef dat ook. Altijd lachen met die gasten.

Verder zijn ze knap in dingen repareren. En ze doen dat ook meteen als iets kapot is, in plaats van het met plakband of helemaal niet te maken zoals vrouwen doen. Kerels zijn goed in overbodige spullen wegmikken, zodat hun huizen nooit uitpuilen maar strak en overzichtelijk zijn.

Ze zijn goed in vrouwen aandacht geven waardoor die zich leuk, slim, sexy en gewaardeerd voelen. Mannen geven fijne complimentjes en ze kunnen (soms) galante gentlemen zijn zodat je je even een prinses voelt. Nog een Belangrijk Ding dat mannen (horen te) doen is (kost me moeite om dit te zeggen als independent woman, maar toch) je beschermen. Wie stuur je ‘s nachts naar de keuken als je iets hoort rommelen? Wie beschermt je in enge steegjes tegen bloeddorstige types?

En tegen wie kun je met betraande wasbeer-ogen aanhangen als je een k.u.t.-dag had, wie troost je en haalt mini-marsjes bij de avondwinkel als je je een zielig vogeltje voelt? En onder wiens vleugel kan je kruipen als je de wereld even zat bent? Ik zie mij dat allemaal toch niet bij een vrouw doen…

Mannen zijn bijzonder omdat vrouwen dankzij hen kunnen dromen van echte liefde. Of die echte liefde er komt is het tweede, maar het fantaseren erover houdt de boel ook al boeiend ;-) En heel rechttoe rechtaan: mannen zijn natuurlijk ook goed (als het goed is) in vrouwen seksueel pleasen. En zo kom ik bij het laatste: ze zijn bijzonder omdat er zonder mannen nooit meer vrouwen (of nieuwe kerels) zouden zijn ;-)

Welke ‘bijzonder aan mannen dingen’ ben ik vergeten?

CC foto: Stefan