Ojee: wéér ophef rondom ‘Boer zoekt vrouw’

Na de eerste aflevering van ‘Boer zoekt vrouw’ ontstond er ophef rondom deelnemer Remco, een week later was briefschrijver Maarten het gesprek van de dag. En ook deze week is het weer raak: ProRail is namelijk allesbehalve blij met de laatste aflevering van het populaire programma.

Zondagavond konden fans zich weer opmaken voor een gloednieuwe aflevering van ‘Boer zoekt vrouw’, maar er was één fragment dat bij zowel ProRail als de kijkers van het programma in het verkeerde keelgat schoot. In de uitzending was namelijk te zien hoe een aantal deelnemers van het programma over het spoor liepen. ‘Dit kan echt niet’, aldus een woordvoerder op Radio 1.

Levensgevaarlijk

Volgens de zegsman van het spoorbedrijf is het onverantwoord, juist omdat KRO-NCRV het goede voorbeeld zou moeten geven. Dat het een spoor is dat niet veel gebruikt wordt, maakt het niet minder erg. ‘Qua beeldvorming is het gewoon niet goed. Het lokt gedrag uit. Het is levensgevaarlijk en dat maakt voor ons echt niet uit waar het is.’

ProRail voert al lange tijd actie tegen spoorlopers, die vaak voor veel vertraging zorgen voor treinreizigers.

Twitter

Niet alleen ProRail, maar ook de kijkers van ‘Boer zoekt vrouw’ reageren boos op het fragment. ‘Jammer dit’, wordt er getwitterd. En dat is niet het enige:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

magazine banner

Bron/beeld: ANP

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.