Hadden we wel verwacht: er is nu ook wetenschappelijk bewijs hoe onrealistisch Grey’s Anatomy is

grey's anatomy spin off

We hebben er al dagen mee gevuld: het kijken van Grey’s Anatomy. Inmiddels hebben we daardoor het idee best iets af te weten van de medische wereld. Uit onderzoek blijkt echter dat de serie toch een stuk minder realistisch is dan we dachten.

We hadden heus wel in de gaten dat de verhaallijnen in de serie hier en daar wat waren aangedikt door schrijfster Shonda Rimes. Maar nu is daar ook wetenschappelijk bewijs voor.

Onderzoek

Voor het onderzoek werd de tv-serie Grey’s Anatomy onderzocht door een medisch onderzoeksteam uit de Verenigde Staten. Het team bekeek maar liefst 269 afleveringen van de ziekenhuisserie waarin Meredith Grey de hoofdrol speelt, en vergeleek vervolgens de behandelingen in de serie met die van bijna vijfduizend echte patiënten.

Operatiekamer

Wanneer in de serie een patiënt in nood verkeert, wordt hij of zij in 71 procent van de gevallen direct naar de OK gebracht. In real life gebeurt dit in slechts 25 procent van de gevallen. Ook blijkt uit het onderzoek dat karakters in de serie drie keer vaker overlijden dan echte patiënten. De fictieve karakters genezen daarentegen wel sneller.

Momenteel wordt het veertiende seizoen van Grey’s Anatomy uitgezonden bij Net 5.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron LINDAnieuws | Beeld Sanoma Beeldbank