Onzeker gevoel door je online meetings? Dit is hoe dat komt

onzeker online meetings

Nu thuiswerken de norm is, spendeer je nog meer tijd achter je computerscherm dan normaal. En al die online meetings? Die kunnen je best een onzeker gevoel geven. Dit is hoe dat komt.

Lees ook:
Nu even niet: waarom videobellen zo vermoeiend kan zijn

Niet alleen is videobellen dus ontzettend vermoeiend, maar ook voor je zelfbeeld doet deze manier van meeten niet veel goeds. En dat heeft niet alleen te maken met de haperende verbinding zo nu en dan.

Onzeker online meetings

Het gaat vooral om het feit dat je continu je eigen hoofd in beeld ziet. En ja, dat zie je misschien maar in een klein vierkantje onderin in beeld, maar het is wel een soort spiegel die je voorgehouden wordt. Tel daarbij op dat de hoek van je camera nu niet de meest flatteuze is en je snapt dat je hier niet per se blij van wordt. Een ‘Zoom-face’ is een ding en bij veel mensen zorgen online meetings dan ook voor een onzeker gevoel.

Spuitje hier

Bij zowel mannen als vrouwen hebben online meetings een slechter zelfbeeld tot gevolg, zo meldt de BBC. En dát zorgt dan weer voor meer cosmetische ingrepen, een spuitje hier en daar en een toename in haartransplantaties. Nu heeft de pandemie natuurlijk gezorgd voor een flinke toename in online meetings, maar deze onzekerheid online is niet een nieuw gegeven. Want wat denk je van FaceTune of filters op Snapchat of Instagram Story die je gezicht nét wat beter maken? Toch zullen we helaas moeten wennen aan het zien van ons gezicht op een scherm. ‘Onzekerheden door het kijken naar je digitale zelf lijken vooralsnog een blijvertje’, sluit de BBC af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!