Op deze datum gaat het laatste seizoen van ‘Penoza’ van start

Het vijfde en laatste seizoen van ‘Penoza’ is in aantocht. Zet zondag 27 augustus alvast maar in je agenda, want dan kan je weer meekijken in het leventje van Carmen van Walraven en co.

Om 20.25 uur wordt de serie uitgezonden op NPO 3.

In dit seizoen gaat het Carmen voor de wind; haar kinderen zijn gelukkig en de drugshandel loopt goed. Ze denkt aan stoppen, maar wil nog een grote slag slaan voordat ze drugswereld definitief vaarwel zegt. Dat blijkt lastiger dan gedacht, aangezien de nieuwe lichting drugscriminelen harder en onvoorspelbaarder is dan ooit.

Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Medina Schuurman, Niels Gomperts, Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins zien we natuurlijk terug in het vijfde seizoen. Maar er zijn ook nieuwe gezichten. Zo speelt Sonja Silva het nieuwe liefje van Berry en is de Vlaamse acteur Axel Deaselaire te zien als de nieuwe vriend van Carmen.

Op het witte doek

Hoewel het natuurlijk balen is dat het vijfde seizoen het laatste is, is er ook een lichtpuntje. Eerder maakte producent Alain de Levita namelijk bekend dat hij samen met regisseur Diederik van Rooijen een spannende film gaat maken. “Daarmee willen we de ‘Penoza’-reeks gedenkwaardig afsluiten.”

‘Penoza’ is sinds september 2010 te zien op de Nederlandse televisie. Het vorige seizoen deed het erg goed bij de kijkers; er keken wekelijks zo’n één miljoen fans naar de serie.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Glamour, Televizier | Beeld Brunopress