Op vakantie? Laat je plant achter in het plantenhotel van de VU

plantenhotel

Een groene omgeving draagt bij aan een goede (mentale) gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Voor de VU is dat een van de redenen om een plantenhotel te openen.

De bibliotheek van de VU wordt deze zomer omgetoverd tot groene oase. Omdat het welzijn van de studenten belangrijk is voor de universiteit vroegen zij hun boekenwurmen hoe de universiteitsbibliotheek ingericht moest worden. Veel studenten hebben planten thuis en gaven aan die ook graag in de stille studieruimte terug te willen zien. Dat gegeven, en het vooruitzicht op de naderende zomervakantie maakte dat de universiteit besloot een plantenhotel te openen.

Tip: Kom maar door met die urban jungle: zo geef je jouw plant nooit meer teveel water

Ruildienst

Op dit moment is de oppasservice alleen voor VU-studenten bedacht, maar de universiteit gaat er over nadenken om het voor een breder publiek toegankelijk te maken. Want het is natuurlijk een ultra slim bedachte ruildienst: wij helpen de universiteit (gratis) op te bloeien, en de VU houdt jouw plantje in bloei. Zoiets noem je ook wel: win-win.

Bron: Editie.nl | Beeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.