Op zoek, naar de perfecte spijkerbroek

De perfecte spijkerbroek is ideaal. Met een t-shirt, trui, overhemd met blazer, chique, of juist casual, alles kan met dé jeans. Mijn kont ziet er mooier uit met, dan zonder. Hij is niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Hij maakt m’n benen langer en mijn billen kleiner. De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek duurt langer dan die naar de perfecte man. 

En mijn eisen zijn volgens mij best redelijk. Ik hou niet van vlekken en gedoe. Bleekplekken en voor geprogrammeerde slijtplekken zijn taboe. Ook moeten er gewoon vijf zakken inzitten, geen ritsjes, extra lussen, borduursels of strass-steentjes. Mijn boyfriend mag er niet inpassen.

En het lastigste, ik wil hem in een winkel kopen waar de muziek niet loeihard staat en de verkoopsters geen ongeïnteresseerde 17-jarige stopnaalden zijn. Waar hokjes gewoon dichtkunnen en niet van die klapdeurtjes waar het grootste gedeelte van Viva Angel4 gewoon onder vandaan komt.

Ik weet wat iedereen gaat roepen, Esprit! Nou is Esprit inderdaad mijn favoriete winkel voor broeken, omdat ze lengte (of in mijn geval korte) maten hebben. Maar een spijkerbroek van Esprit gaat mij net wat te ver. Het heeft toch iets Miss Etam’s. Ik zie vaak andere vrouwen met hele leuke Esprit spijkerbroeken, maar mentaal klopt het niet. Een spijkerbroek hoort in mijn hoofd van een degelijk spijkerbroekenmerk te zijn. Levi’s, wrangler, Lois (ja ik ben oud), des noods Diesel.

Mijn probleem heb ik niet alleen. Waar de meeste vrouwen zonder moeite leuke rokjes, jurkjes, nette broeken etc. kunnen kopen, is het kopen van dé spijkerbroek zelden gemakkelijk. Geschikt voor Volle heupen, zonder stretch, of gewoon de ultieme  jeans vinden lijkt haast een onmogelijkheid. Je vraagt je af hoe het komt dat er toch zo veel vrouwen in een spijkerbroek rondlopen.

©Foto; http://www.flickr.com/photos/jessykarichard/