Maak kans op een projectmanager-job in Kenia

Wil jij een jaar lang betaald als Projectmanager voor een goed doel in het buitenland werken? Doe dan mee aan het World of Difference programma. Binnen dit programma biedt Vodafone vier young professionals jaarlijks de mogelijkheid hun talent in te zetten. Dit jaar kun je een baan winnen bij een fantastisch project van dance4life en IICD in Kenia. Nieuwsgierig? Solliciteer dan snel! 

Een van de winnaars van vorig jaar is Lotte Bierhuizen. Zij werkt op dit moment als Community Health Specialist voor World of Difference in Ghana. Lotte werd vorig jaar getipt door een vriendin over de baan. Ze ging meteen solliciteren. Niet durven te hopen dat dit het begin zou zijn van een nieuw avontuur: een jaar naar Ghana om te werken aan een project om seksuele gezondheid onder jongeren te bevorderen door middel van (onder andere) mobiele telefonie.

En zo vertrok Kim halverwege februari als Community Health Specialist naar Ghana om met haar drie nieuwe collega’s een jaar aan de slag te gaan. Op haar blog vertelt ze over haar avonturen en haar werk. Zo ging ze afgelopen zomer naar de rurale gebieden van Ghana om meer te weten over het seksuele gedrag van jongeren.

lotte-vodafone1

Vragenlijst
“Wat houdt hen – op seksueel gebied – bezig? Aan welke informatie hebben zij behoefte? Op welke manier vinden zij informatie het meest aantrekkelijk? Met name op de eerste vraag kreeg ik maar moeilijk antwoord. Het enige wat mij duidelijk werd was dat het naar beneden kijken en wat verlegen lachen, een typisch gevolg is van een – voor Ghanese begrippen – te intieme vraag. Dit zat mij dwars. Hoe kan ik goede informatie verstrekken aan de jongeren, zonder te weten wat hen bezig houdt?”

“Kom ik aan deze informatie door een op een met ze te spreken? Hmmm nee, dat leverde dezelfde blik en bekende lach op.. Kom ik aan deze informatie door een literatuurstudie? Nee helaas, weinig tot geen artikelen gericht op het Noorden van Ghana. Kom ik aan deze informatie door zelf een onderzoek op te zetten? Ja, wordt ‘m! Een vragenlijst ontwikkelen die gericht is op seksueel gedrag, kennis en attitude. En deze proberen zo anoniem mogelijk af te nemen. Eind juli hadden we rond de 320 ingevulde vragenlijsten in de pocket. Yes!”

kim-vodafone2

Verschil maken
“De manier van werken in Afrika verschilt erg met die in Nederland. Dat vraagt om geduld, aanpassingsvermogen en veel creativiteit.” Lotte vindt het goed dat World of Difference vier professionals op pad stuurt. “Ieder van ons heeft specifieke kennis en ervaring en samen vormen we een sterk team. De Projectmanager moet in Kenia de kracht van het team optimaal benutten, zodat World of Difference echt een verschil maakt!”

Wil je alle avonturen van Lotte lezen? Ga dan naar haar blog!

Ben jij net als Lotte een spin in het web? Solliciteer dan voor 31 oktober op www.worldofdifference.nl. Op deze site vind je ook de drie andere vacatures. Doneer je talent en misschien zorg jij straks voor minder hiv-infecties in Kenia!

Beeld: blog Lotte