Opgeruimd huis, zen in je hoofd!

Het klinkt misschien gek, maar opruimen is dé manier om je hoofd stressvrij te maken. Ga daarom swingend door het huis en veeg stress de deur uit. Maar hoe doe je dat? 4 snelle opruimtips!  

Alles op een vaste plek
Geef alles in huis een vaste plek en zorg dat je je daaraan houdt. Dus jassen aan de kapstok, schoenen op het rek, kranten en tijdschriften op een speciale stapel… Voor mensen die altijd alles kwijt zijn, is dit een uitkomst.

Organiseer je administratie
Brieven, kranten en tijdschriften werk je zo weg met de stapelmethode. Maak zo veel stapeltjes al je nodig hebt en geeft ze een naam: belangrijk, weg, afgehandeld of lopend. Gooi weg wat weg kan, berg belangrijke zaken en afgehandelde dingen netjes op in een map en stop onbetaalde rekeningen in een apart mapje. Tip: plaats een nee-nee-sticker op je brievenbus, dat scheelt kilo’s papier per week.

zen_in_huis

Opbergen maar!
Heb je kids? Ideaal om het speelgoed van je kinderen in op te bergen zijn plastic kratten of bakken op wieltjes. Na een dag spelen gooi je alles weer in de bakken en ziet het er meteen weer opgeruimd uit. Ook handig voor al je tijdschriften! 

Maak rotzooi onzichtbaar
Een hele luie opruimtip: koop geen open kasten. Dichte kasten zien er namelijk minder rommelig uit. Bovendien kun je rotzooi even snel in de kast proppen, mocht je onverwacht bezoek krijgen. Zorg er wel voor dat je een dichte kast af en toe wel opruimt. Gooi weg wat weg kan!

Ontspanning!
Is je huis weer zen? En heb je alles opgeruimd? Beloon jezelf en tover je badkamer om tot privé-spa. Laat het bad vollopen met badolie (tip: amandelolie ruikt niet alleen superlekker, maar is ook goed voor een droge huid), pak een tijdschrift en ontspan. Stap daarna onder de douche en was je haar met de Zijdeglans & Zen shampoo. Verdeel daarna het 1-minuut- masker over je haar en laat 1 tot 2 minuten intrekken. Goed inmasseren en uitspoelen met koud water, zodat je haarschubben goed kunnen sluiten en je lokken extra gaan glanzen.

shampoo_masker_andrelon