Op deze manier heb je wel 55 vakantiedagen in 2020 (en hoef je er maar 27 op te nemen)

Vrije dagen

Alweer toe aan vakantie? High five. De zomer is nog maar net voorbij, maar je kijkt nu al uit naar de volgende vrije dagen. Daarom hebben we goed nieuws: op deze manier kun je dubbel en dwars genieten van je rust.

Want hiervoor hoef je ‘maar’ 27 dagen in te zetten, maar krijg je er 55 vrije moment voor terug. Klink goed, toch? We snappen dat je misschien niet zoveel vakantie tot je beschikking hebt, maar door al een paar van deze trucjes toe te passen, scheelt het al een hoop extra opnemen.

Eén groot feest

Want ja, van al die feestdagen moet je goed gebruik maken. Onze collega’s van Libelle zetten daarom een handig lijstje op een rijtje. We beginnen nog dit huidige jaar. Want met kerst en oud op nieuw kun je al heel wat profiteren. Neem 27, 30, 31 december en 1 en 2 januari vrij en je geniet rondom the most wonderful time of the year van wel 12 dagen vrij.

Meer dagen

Maar goed, bij deze dagen stopt het feest nog niet. Deze optie is vooral handig als je een hele maand vrij wil pakken. Goede Vrijdag (10 april), Pasen (12 april) en Koningsdag (27 april) vallen dit jaar namelijk zo dat het ideaal is om er voor een langere tijd tussenuit te gaan. Wanneer je namelijk vanaf 6 april tot en met 1 mei aanvraagt, heb je wel 30 dagen vrij, terwijl je maar 17 dagen op hoeft te nemen.

Hemelvaart

Natuurlijk is dat niet voor iedereen weggelegd, dus er zijn ook nog andere manieren om te profiteren. Door na Hemelvaart (21 mei) ook 22 mei vrij te vragen, heb je vier dagen rust en hoef je daarbij slechts 1 vakantiedag op te offeren. Met Pinksteren kun je nóg iets meer uitpakken. Vraag na deze feestdag (31 mei en 1 juni) ook nog de rest van de week te pakken ( 2 t/m 5 juni), geniet je van 9 dagen achter elkaar en heb je maar vier dagen hoeven op te nemen. Een win-win situatie! Ga jij ze alvast aanvragen?

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!