Oud & Nieuw-hapjes: Garnalen wontons

Een tijdje geleden was ik op de verjaardag van een Aziatische vriendin. Behalve schalen met sushi had ze ook een enorme bak garnalen wontons op tafel staan.

Ik kon er niet vanaf blijven. Zo lekker, en helemaal niet ongezond! De sushi had ze zelf gemaakt, de wontons niet. Die haalde ze gewoon in een grote zak bij de toko.

Met Oud & Nieuw wil ik deze hapjes ook serveren, maar dan zelf gemaakt. In het kookboek ‘Feesthapjes‘ vond ik dit recept.

Garnalen wontons met zoete chilisaus (40 stuks)

Ingrediënten

  • 1 kg middelgrote garnalen
  • 3 lente-uitjes, grof gehakt
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel fijngehakte verse Vietnamese munt
  • 1 eetlepel fijngehakt vers Thais basilicum
  • 40 wontonvellen
  • 1 ei, licht losgeklopt
  • 125 ml zoete chilisaus
  • Stoommandje

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder de ader. Meng de garnalen, ui, gember, knoflook en limoensap tot een pasta. Roer de munt en het basilicum erdoor.

Leg een flinke theelepel van de garnalenvulling in het midden van elk wontonvel. Bestrijk de randen met ei; vouw ze bovenop samen.

Leg de wontons in porties in een enkele laag in een bamboe stoommandje. Stoom ze met deksel 10 minuten boven een wok of grote steelpan met zachtjes kokend water, of tot ze gaar zijn.

Serveer de wontons met de zoete chilisaus.

Meer Oud & Nieuw-recepten? Houd de site deze week in de gaten!

CC foto: Ms. President