Paasbrunch? Beleef actieve paasdagen in Den Haag

pasen den haag

Wie zegt dat je met Pasen aan tafel moet zitten om eindeloos broodjes, gebak en paaseitjes naar binnen te werken? Precies, niemand. Wij hebben een paar héél originele ideeën voor een actieve paasdag!

Den Haag biedt deze Pasen allerlei leuke activiteiten aan, waarmee je sowieso een flinke adrenalineboost zult krijgen. Voor jong en oud zijn er in de stad allerlei dingen te doen, die net even anders zijn dan je gewend bent tijdens de paasdagen.

Ziplinen over de pier van Scheveningen

Ja, dat lees je goed. Je hebt wel een stel stalen zenuwen nodig, maar je kunt met Pasen met een zipline over de vernieuwde pier zweven. Dit doe je dan op 55 meter hoogte, met een snelheid die kan oplopen van zestig tot tachtig kilometer per uur. Je kunt alleen of met z’n tweeën ziplinen. Durf jij het aan?

Ritje reuzenrad

Als je wél van een mooi uitzicht houdt maar de kriebels krijgt van ziplinen, kun je kiezen voor een iets minder enge activiteit. Op de pier van Scheveningen staat ook een reuzenrad, met prachtig uitzicht over de Noordzee. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen. De bakjes zijn zelfs voorzien van airco. Een ritje in het reuzenrad duurt twintig minuten!

De Haagse toren beklimmen

Je kunt ook kiezen voor een flinke lichamelijke inspanning tijdens de paasdagen. Onder leiding van een gids beklim je de 288 treden van de Haagse toren van de Grote Kerk. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is het meer dan waard. Je kijkt namelijk uit over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin, wat spectaculair belooft te zijn!

Check de website van Den Haag voor een compleet overzicht van alle georganiseerde activiteiten tijdens Pasen.