Paul Turner over succes, lijf en liefde

geen

De Britse Paul Turner (26) werd in Nederland beroemd dankzij The Voice of Holland. Daarna schitterde hij in Expeditie Robinson en Sterren Dansen op het IJs. Hij vertelt VIVA over zijn succes, zijn lijf en de liefde.

Succes
“Het afgelopen jaar was crazy. De ene dag was ik een anonieme Brit die zes maanden in Nederland was voor een musical, de volgende dag leek iedereen me te kennen. En iedereen had ook een mening over me. Dat maakte me kwetsbaar. Ik kon die paar vervelende tweets tussen duizenden positieve best relativeren, maar het was wel wennen. Ik wil nu niet smug klinken ofzo, want het is juist alles waar ik ooit van droomde.”

Lijf
Als jongetje kampte Paul met overgewicht. “Ik was verslaafd aan eten. Ernstig verslaafd. Toen ik dertien was, had ik er genoeg van. Ik kon niet eens meer tapdansen, omdat mijn enkels het niet meer aan konden. Dat was voor mij echt een eye opener. Ik wilde dat eten niet langer mijn leven zou beheersen. Ik ging naar Weight Watchers met mijn moeder. Geloof me, dat is best dapper en totally uncool op die leeftijd. Maar ik deed het. Ik was zó gemotiveerd. Ik verloor in het begin wel twee kilo per week, totdat ik op mijn achttiende vijfenzeventig kilo woog. Het voelt als een overwinning, want je zal mij niet horen zeggen dat het makkelijk was.”

Nu zit Paul veel beter in zijn vel. “Op dit moment heb ik het beste lichaam dat ik ooit gehad heb. Ik heb maandenlang elke dag getraind op de ijsbaan en mijn benen zijn gewoon bijna verdwenen, zo dun zijn ze. Daarnaast ren ik twee keer per week. Muziek op en gaan. Dan zit ik helemaal op Planet Paul, ben ik Mariah Carey of Beyoncé. En ik realiseer me: I have to thank my lucky stars. Voor dit leven. En dit lijf, haha.”

Liefde
Over de liefde heeft Paul een duidelijke mening: “Labels werken beklemmend. Ik ben Paul. En daar ben ik blij mee. Bovendien: ik heb geen liefdesleven. Ik heb nog nooit een echte relatie gehad, en het past op dit moment ook niet in mijn leven. Het is zo’n wervelwind nu. Ik praat er ook niet graag over. Als ik verliefd ben, schreeuw ik het niet van de daken. Dat stukje hou ik voor mezelf.”

Lees het volledige interview in Viva 09 die vanaf woensdag 20 februari in de winkels ligt.