Alleen mannen een huldiging? Petitie voor Ajax Vrouwen

ajax vrouwen petitie

Ze wonnen zowel de schaal als de beker dit jaar, maar een huldiging zit er voor de Ajax Vrouwen niet in. Belachelijk, vinden fans, vooral omdat mannen die wel zouden krijgen als ze deze prijzen zouden winnen. Er is daarom een petitie gestart om de huldiging alsnog op te eisen.

De fans vallen erover dat wanneer de mannen, indien zij de schaal hadden binnengesleept of de Europa League Finale hadden gewonnen, wél een publieke huldiging op het Museumplein zouden krijgen. Ondanks dat de vrouwen de schaal en de beker wisten te bemachtigen, krijgen zijn niets.

Sinds dinsdagmiddag staat daarom de petitie ‘Publieke huldiging voor Ajax Vrouwen’ online. De fans roepen iedereen op om deze te tekenen zodat er hopelijk toch nog een huldiging zal plaatsvinden. Inmiddels hebben zo’n 2000 mensen dat gedaan. Het Mr. Visserplein, het Amstelveld of het Leidseplein vinden de fans geschikte locaties voor de huldiging.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.
Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.