Picknick doe-tips (met recept!)

Schrob de spinnenwebben van je plastic borden en ga picknicken. Heerlijk in het park of doe alsof, in de tuin. Ik heb opgezocht wat je allemaal kunt doen om er een leuke zondagmiddag picknick van te maken. Vrijdagavond mag natuurlijk ook ;)

Allereerst ga je op zoek naar plastic bordjes, bestek en bekers. Heb je die nog niet, koop het dan. Tegenwoordig heb je ook van die geweldige picknickmanden met alles erop en eraan. Maar… wel erg kostbaar. Dat raad ik je alleen aan als je een fanatieke picknicker bent.

Vervolgens bereid je het eten en drinken voor. Denk eraan dat alles goed gekoeld blijft. Een koeltas, alhoewel niet zo trendy als een picknickmand, is wel zo handig. Vul deze met koelelementen. Vergeet trouwens niet om een flesopener mee te nemen. En, water! Handig voor als je knoeit, je verslikt of gewoon dorst hebt.

Dan het eten. Maak een lekkere quiche, pasta of wat sandwiches. Verder kun je fruit meenemen, een salade, een stokbroodje en wat chips. Denk bij alles wat je klaar wilt maken of het handig eten is, of het lang goed blijft -ook met warm weer- en of iedereen het lekker vindt.

Zelf ben ik groot fan van de Spaanse tortilla. Lekker om uit het vuistje te eten of op je stokbroodje.

Boodschappenlijstje voor de Tortilla   

  • 8 eieren
  • 3-4 aardappels
  • 1 ui
  • olie goede kwaliteit
  • zout
  • peper

Aan de slag!
De olie verwarmen en de eieren loskloppen. In de warme olie de in dunne plakjes gesneden uien garen, de plakjes aardappel hierna garen.
Dit direct (dus niet uit laten lekken) door de losgeklopte eieren roeren en zout en peper toevoegen. Dit in een hoge koekepan doen en net zolang roeren dat het bijna droog is, dan netjes glad maken. Als de onderkant licht gekleurd is, omdraaien. Afgekoeld in stukjes snijden en een prikker erin of dus op een stokbroodje. Lekker met aioli.

Als je al het eten thuis hebt voorbereid, kun je een kleed inpakken en voor als je ervan houdt; een frisbee, een bal, waterpistool of gewoon een boek meenemen. Lekker rustig ;)

Tijdens mijn speurtocht op het net, vond ik een hele handige website. Life is a Picnic staat vol met leuke adressen, recepten en picknick-producten.  En oh ja, voor ik het vergeet, voor de die hard picknicker: zondag 21 juni vindt de derde editie van Picnic in the Park plaats

CC foto: Ed Yourdon