Picture this! De week van Anouk

anouk overzichtAnouk Buziau (30) is oprichter en eigenaar van de kledingwinkel Gesponnen Suiker. Niemand in Amsterdam (en ver daarbuiten) kan er omheen: deze zaak is een hit. Op zondag 5 oktober viert Gesponnen Suiker alweer haar vierjarig bestaan. Als wij Anouk vragen hoe haar week was, kan het dus ook niet anders dan ‘druk’. Ze is volop bezig met de voorbereidingen voor het feest, en tussendoor cruiset ze nog op en neer naar Frankrijk voor de leukste aankopen. Dit was haar week:

DIKKE PARTY

“Mijn collega Marthe – in het midden – was jarig. En bij Gesponnen Suiker vieren we dat natuurlijk uitgebreid. Een Iraans etentje leek me wel leuk, dus bestelde ik bij ‘Daarband’, het beste Iraanse restaurant op de Overtoom, allerlei lekkere hapjes. ’s Ochtends had ik al op de markt bloemen, taart en prosecco gehaald. Mijn vriend was toevallig in Zeeland geweest en had verse oesters meegenomen. En wat begon als klein, schattig meidenfeestje – nog hier op de foto – eindigde in een serieuze party. Vriendinnen, buurmeiden, vrienden; iedereen haakte aan. Tot drie uur ’s nachts hebben we gedanst in de winkel.”

anouk2NON STOP SOCIAL MEDIA

“Ik heb non stop mijn telefoon in mijn handen. Social media houd ik constant bij. Ik plaats veel op Instagram en vind het belangrijk dat klanten die willen weten wat iets kost, in welke kleuren de kledingstukken zijn of welke andere vraag ze ook hebben, meteen een antwoord krijgen. Op deze foto zit ik in de lobby van het hotel in Turkije. Ook op vakantie gaat alles gewoon door.”

anouk3LAMMY IS WEER BINNEN

“De Lammy had ik op Instagram gezet en binnen no time was ie uitverkocht. Ongelooflijk, zo snel. Met moeite kon ik nog nieuwe jassen bestellen. Op deze foto zijn ze net binnen gekomen.”

anouk4OUI OUI PARIS!

“Ik doe regelmatig inkopen in Parijs. Meestal ga ik met mijn vriend. Met een lege auto rijden we erheen, en komen met een propvolle auto terug. Inmiddels zijn we meesters in pakketten stapelen. Elke keer weer is onze auto tot het dak toe vol, en kunnen we alleen nog naar voren kijken. Dit doosje macarons had de rit dus niet overleefd.”

anouk5ELKE WEEK EEN NIEUWE ETALAGE

“Aan onze etalage wordt veel zorg en aandacht besteed. Als de nieuwe collectie binnenkomt, hebben we meteen een nieuwe etalage. Zo blijf ik de mensen die in de buurt wonen continu verassen. En dat werkt, want veel vaste klanten lopen nadat ze bij de Appie zijn geweest nog even langs en komen dan met boodschappen én een leuk item thuis.”

Anouk is een van onze VIVA400-ambassadeurs en geeft je via VIVAwerk de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om jou en je carrière graag een stapje verder helpen.