Pimp je woonkamer!

Wispelturig als ik ben… Eens in de zoveel tijd ben ik aan verandering toe! Hierbij doel ik op wonen. Niet dat ik een compleet ander huis wil. Nee, het is soms heerlijk om de boel een beetje op te frissen door middel van een mini-metamorfose.

De focus ligt op details, zoals lampen en kussens. Door die te veranderen kun je heel eenvoudig een ander gevoel geven aan je woonkamer. En daarbij is het een perfecte bezigheid voor in het weekend.

Met enkele stoffen bedek ik lampenkapjes, een voetenbankje en naai ik kussentjes. Je kunt ook een groot kussen à la fatboy maken, voor op de grond in de huiskamer.

Voor inkopen ga ik naar de markt, waar je de leukste stoffen voor een prikkie op de kop tikt. De lappenmarkt in de Amsterdamse Jordaan is een absolute aanrader. De markt is te vinden op de Westerstraat, elke maandag van 9.00 tot 13.00. Of wil je nog goedkoper? Niet ondenkbaar during crisis… Kijk eens in je kast! Misschien heb je nog oude kleding of andere stoffen waar je iets mee kunt.

pinp-je-woonkamergroot.jpg

Kort geleden arriveerde er een prachtige stoel (met iets minder mooie bekleding) bij mij thuis. Eigenlijk veel te groot voor mijn kleine huiskamertje, maar extra zitplek was zeer gewenst. Door een schapenvacht over de stoel te leggen, is de stoel nu echt een catchy en opvallend item geworden. Hij staat er nu erg mooi en dat met zo’n simpele aanpassing. Dat de stoel zo groot is, maakt nu niet eens meer uit.

Voor wie het toch niet kan laten iets met de muren te doen, is het wellicht leuk om met vlakken te werken. Bijvoorbeeld een gekleurde lijst om een boekenplank. Verder houd ik de muren liever licht, maar voor wie zich in een tropisch oord wil wanen of middenin de bossen, is een creatief behangetje misschien geschikt.

Beeld: CC foto: PetitPlat by sk, © Marleen