Pink lovers opgelet: in dit roze kasteel wil je geweest zijn

Nadat het barbieroze hotel op Ibiza deze week het internet over ging, hebben we nog een roze smaakmaker te pakken. In Schotland vind je het Craigievar Castle, dat verbluffend veel weg heeft van het kasteel uit Disney’s Assepoester. Oh, en hij is dus roze. Van top tot teen.

De perfecte plek dus voor een weekendje weg. Óf voor een groot feest. Het kasteel is namelijk af te huren, maar je kunt ook alleen kiezen voor een tour. Dat kost je veertien euro, maar dan heb je wel de mogelijkheid om een paar toffe Instagramfoto’s te schieten. Overnachten kan niet in het kasteel zelf, maar wel in een van de cottages op het omliggende landgoed.

Renovatie

In 1973 kreeg het kasteel een grijze coating die de buitenkant zou moeten beschermen. Omdat dit niet goed werkte werd tussen 2007 tot 2010 het Craigievar Castle grondig gerenoveerd en kreeg het zijn oudroze kleur weer terug, die het oorspronkelijk kreeg in 1824. Leuk detail: op de bovenste verdiepingen is geen verlichting, om bezoekers te laten ervaren hoe het leven in het kasteel vroeger moet zijn geweest. Dat het gebouw veel op het Disney-kasteel lijkt is overigens geen toeval. Er wordt namelijk gezegd dat Disney dit kasteel als inspiratie voor de film gebruikte.

Zo ziet het kasteel er nu uit:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Elle | Beeld iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.