Plasdilemma

Eindeloze rijen bij het damestoilet. Het is en blijft een probleem. Danielle wijdde er al een blog aan. Is er dan echt geen oplossing voor?

Wildplassen is voor mij geen optie. Niet omdat het strafbaar is, maar gewoon omdat ik het niet kan. Zodra ik gehurkt achter de bosjes zit schieten alle sluizen in hun slot. Daarom sluit ik altijd braaf aan in de eindeloze rij, om vervolgens op de valreep mijn blaas te legen.

Vrouwenurinoir
Was ik maar een man. Gulp open en kletteren maar. Nooit meer boven de bril hangen en nooit meer in de file. Toch heb ik hier mijn twijfels bij. Stel, er zijn urinoirs voor vrouwen aanwezig. Maken wij, pothangers, daar dan gebruik van? Dat betekent dus dat we met meerdere vrouwen naast elkaar staat te urineren, terwijl de wachtenden in je nek staan te hijgen.

Gluren bij de buren
Kijk je links, staar je recht in de ogen van je buurvrouw die straks weer naast je staat aan de bar. Of is dit misschien eerder een persoonlijk probleem? Ik betrap mezelf er namelijk op dat ik de toiletdeur op slot draai terwijl ik alleen thuis ben. Maar als je de andere kant op kijkt, sta je het achterwerk van je andere naaste te bewonderen. Want één ding is duidelijk: mannen zijn gemaakt voor staand stralen, vrouwen niet. Hoe ga je in hemelsnaam boven dat urinoir hangen zonder over je broek heen te plassen? Juist, die broek moet op je enkels. Dat is toch geen gezicht? Of dragen vrouwen daarom rokken?

Kletsen in het openbaar
Dat brengt mij meteen bij het volgende dilemma. Gaan dames, net als de heren, met het gezicht naar de muur staan of doen vrouwen het andersom zodat de billen buiten beeld blijven?
Er zijn wel damesurinoirs in de test, maar meestal afgeschermd. Het gaat hier dus vooral om het niet op de bril te hoeven zitten en de gratis vierentwintiguursservice. Maar zullen er ooit vrouwenurinoirs in publieke gebouwen komen waarbij wij zij aan zij staan te ‘kletsen’?

© foto: Getty Images