Poes in bed

Sommige mensen vinden het goor en ranzig, anderen kunnen niet zonder hun kleine pluizenbol in slaap komen.

Vies vies vies
De meningen zijn zeer verdeeld over huisdieren -en dan specifiek katten- in bed. Een deel van de forummers in het topic wat gaat over katten in bed, vindt het niet kunnen. Niet hygienisch, goor, al die haren overal, er gebeuren wel eens ‘ongelukjes’…. kortom; vies vies vies.

Knus
Anderen vinden een harige en ronkende bedgenoot juist het toppunt van knusheid. Als het een vent was geweest, had ie op de logeerkamer mogen slapen! ;-)  Vooral met binnenkatten is niet zoveel mis; geen vlooien, geen modderpootjes en natte vacht. De katten mogen dan ook gerust onder het dekbed of op het hoofdkussen. Er is zelfs een forumster die zich ‘s avonds moet afvragen of ze er nog bij mag…

Niet vies, wel vervelend
En dan is er natuurlijk nog een groep die er tussen in hangt qua mening; niet vies, maar wel vervelend. Bijvoorbeeld omdat poezenbeestlief met je tenen gaat liggen spelen, op je hoofd gaat liggen of met zijn of haar natte neus aan je gezicht snuffelt. Ik hang er zelf ook een beetje tussen in geloof ik. Toen ik nog in een appartement woonde, sliepen de poezen ook bij mij op bed, op het voeteneind. Dat was een al wat ouder stelletje, niet meer zo speels en ze sliepen dus gewoon braaf ‘s nachts.

Niet boven
Bij mijn huidige katten doe ik het niet. Ondanks dat het echte lekkere ronkende knuffels zijn, komen ze in principe niet boven. Heel af en toe een keertje om de kinderen mee in bed te stoppen, of wakker te maken, maar verder niet. Ze mogen dus even snuffelen boven, een vensterbank beklimmen and that’s it. Geen geslaap in bedden, niet omdat ik het vies vind, maar vooral omdat ik twee kinderen heb met een astmatische aanleg.

Wat vind jij; een kat in bed vies of gezellig?