Ramadan, jammer dan…

Kan ik geen ochtendseks hebben, maar dat is ook wel weer een goed excuus als ik geen zin heb. Dit gaat trouwens ook op voor avondseks, je krachten sparen voor de volgende dag, geen energie en meer van zulke drogredenen kunnen deze maand te allen tijde ingezet worden.

Het is ook niet handig dat ik niet kan proeven tijdens het koken. Maar als het niet lekker is dan ligt het in ieder geval niet aan mij.

En ik kan volgens sommigen, de meningen zijn daarover verdeeld, geen make-up dragen. Hierdoor ben ik, wanneer het mij goed uitkomt, super snel klaar in de ochtend. Een ander voordeel is dat ik altijd een mooie verklaring heb als iemand vraagt waarom ik er zo pips, verrot of bleek uit zie.

De make-up discussie
De make-up regel is trouwens ook altijd goed voor uren discussie. Want (ik) je eet je foundation en eyeliner toch niet op? Nee (vriendin R), het gaat erom dat je als mens in je pure vorm leeft deze maand. Nou (ik) sommige vormen van puurheid komen beter uit onder een laagje naturel ogende make-up.

Wat er ook gebeurt, niemand komt tussen mij en mijn lipsmeersels. Poedertjes en oogschaduw doen mij niet zo veel maar ik kan echt niet tegen droge lippen! Ja, de make-up discussie houdt de ijdele gemoederen bezig.

Uithoudingsvermogen
Weet je wat nog meer jammer is? Dat het tijdens de zomer best lastig is om te genieten van zon, zee of zwembad. Tegelijkertijd is het een mooie manier om je uithoudingsvermogen te testen. Gedropt worden in een woestijn kan ik dus heus wel aan als ik een maandje met lichte uitdrogingsverschijnselen kan leven. 

Verder kan ik mijn cupcakes niet eten. Gelukkig kan ik ze wel bakken voor jarige vriendinnen S en S. En sporten is ook niet verstandig op een lege maag. Maar nu heb ik eindelijk een smoes die ergens op slaat om een maandlang niet te gaan sporten.

Meer dan dat

Mijn glas is altijd half vol, daarom kijk ik liever naar de voordelen van sommige beperkingen en beschouw ze als uitdagingen. Zo wordt deze maand niet alleen een stuk dragelijker maar vooral leuker!

Ramadan is meer dan niet eten, niet drinken of niet seksen van zonsopgang tot zonsondergang. Voor mij is het een maand van bezinning en binding, want met mij zijn velen die het deze maand een beetje moeilijk hebben, en nog meer die elke dag in honger of ellende leven.

Ramadan is zeker geen can’t do list, ik ben immers a moroccan en zeker geen moroccan’t!

CC foto: ValetheKid