Relaxen rond de waterpijp

Valt het jou ook op dat steeds meer restaurants en cafés waterpijpen hebben waar mensen op kleedjes aan zitten te lurken? Het is duidelijk: de waterpijp trend is overgewaaid vanuit het Midden-Oosten. 

En dan bedoel ik brave waterpijpen, gewoon met pijptabak met fruitsmaak erin en niet met hasj of marihuana ofzo. Of brave waterpijpen? Waterpijp roken schijnt nog slechter te zijn dan roken, omdat je meer koolmonoxide inhaleert en waterpijptabak vaak meer nicotine dan sigaretten bevat.

Jammer, weer iets lekkers dat slecht voor je is. Want waterpijp roken is zo ontspannen. Ik deed het voor het eerst op vakantie in Istanbul een paar jaar geleden, op een groot plein waar iedereen uren rond zo’n ding hing. Lekker met thee erbij, heel sociaal en gezellig. En omdat Nederland ook sociaal en gezellig is, is het logisch dat je de pijpen hier nu ook steeds meer ziet.

In Rotterdam en Breda bijvoorbeeld bij Sultan Lounge en in Amsterdam bij Arabisch theehuis De Nijl en de Sheesha Lounge aan de Rozengracht. Je kunt ook waterpijp roken in Marokkaans restaurant Arabic Lounge tegenover het Rijksmuseum in Amsterdam. En als je in de buurt van Den Haag woont, kun je terecht bij restaurant Topkapi in Scheveningen.

Wil je er een kopen, dan kun je natuurlijk naar Turkije of Egypte gaan (hoewel ik niet weet of je ze zomaar de douane over krijgt) maar je kunt ze ook kopen bij bijvoorbeeld waterpijp-online.nl of waterpijpkopen.nl. Je vindt ze natuurlijk ook bij coffeeshops en winkels die attributen voor ‘het andere roken’ verkopen.

Doe het wel met mate, zoals meer leuke/lekkere dingen die ongezond zijn…

CC foto: Henribergius