Return of Big Brother?

In Nederland wordt er volop moeite gedaan om nieuwe tv-concepten met BN’ers te bedenken. In het buitenland gebruiken ze gewoon een gouwe ouwe steeds opnieuw: Big Brother.

Ik weet nog goed dat dit baanbrekende programma bij ons voor het eerst te zien was. Het was in 1999 (!) dat we kennismaakten met onder anderen Sabine, Mona, Willem, knuffelbeer Ruud en de uiteindelijke winnaar Bart.

Celebrities
Na een paar jaar was Nederland er wel klaar mee. In het buitenland gaat men echter vrolijk verder met nieuwe edities maken. Zoals in Groot-Brittannië, waar het een succes is om diverse celebrities met elkaar in één huis te stoppen en elkaar in de haren te laten vliegen.

Of naja, celebs… Het zijn vooral local stars die hun kans grijpen om de spotlight weer even op zich gericht te krijgen. Van de laatste, alweer 11e editie van Celebrity Big Brother (CBB) ken ik eigenlijk alleen de (dan weer Amerikaanse) Heidi Montag en haar vreselijke hubbie Spencer Pratt, van de realityserie The Hills. Bovendien hoefden de deelnemers slechts 23 dagen in het huis te verblijven. Wel even wat anders dan de oorspronkelijk bedachte 100.

Potentieeltjes
Aangezien het in de UK zo’n succes is, moeten wij er misschien ook weer eens aan. Een heuse Nederlandse versie van CBB zou het, gezien de hoge kijkcijfers van bijvoorbeeld Sterren Springen op Zaterdag, misschien best goed doen. De bewoners? Ik heb wel een paar potentiële kandidaten!

Om te beginnen met Paul Turner. In The Voice vond ik hem maar niks, maar sinds zijn deelname aan Expeditie Robinson ben ik fan. Paul brengt leven in de brouwerij! We moeten natuurlijk wel wat te koekeloeren hebben. Uiteraard mogen ook Geer en Goor niet ontbreken. De ene keer beste maatjes, de andere keer elkaars grootste vijanden. Ik zie het huis al helemaal opgedeeld in Kamp Geer en Kamp Goor. Of misschien belanden ze nu eindelijk eens een keer bij elkaar in bed? Reuring gegarandeerd!

Verder zou ik het leuk vinden als Yvon Jaspers eens aan zoiets zou meedoen. We zien in Boer Zoekt Vrouw altijd maar één kant van haar en heel Nederland irriteert zich daar inmiddels aan. Misschien heeft ze wel meer ‘in huis’? Victoria Koblenko vindt het vast ook leuk om een maandje te komen logeren. Een pittig typje, denk ik zo, dat volgens mij best een nieuwe schnabbel kan gebruiken.

Ben Saunders klaagt op Twitter steen en been dat zijn nachten eenzaam zijn. Vriendinnetje Keet!, nieuwbakken musicalster, is vaak van huis. In het CBB-huis zal ie gezelschap vinden. Andere gegadigden zijn nog Sterretje van Oh Oh Cherso, Christina Curry die sinds kort ook op vrouwen valt (een 1-2’tje met Vic misschien?) en droogkloot Valerio. Of zou hij dat niet durven zonder zijn maatje Dennis?

Ik zou kijken.

Beeld: ANP