Rick Brandsteder: ‘Een leuke vriendin is welkom, maar er zit geen haast achter’

VIVA gaat elke week op date met een leuke man. Deze keer vaart Marloes door de Amsterdamse grachten met presentator Rick Brandsteder (33), die heel relaxed vertelt over bekend zijn en vrouwen.

Tekst Marloes Teerenstra | Foto’s Maaike van Haaster

Het is dinsdag half twaalf als we Rick ontmoeten op de kade in Amsterdam. De boot waarin we gaan rondtuffen, ligt al klaar. “Kijk,” zeg ik, terwijl ik m’n tas, waar de hals van een fles 
Oranjebitter uitsteekt, onder zijn neus druk. “Kunnen we al in de Koningsdagstemming komen.” Lachend zegt ie dat het nog iets te vroeg is voor een borrel (“Ik ben straks hoofdgast in een live tv-programma”) maar we varen nog geen tien minuten of het is: “Hé, die Oranjebitter… is die soms voor de terugweg?”

Wil je dan al?

“Ja, hè, hè, lekker. Deze atten we! Proost.”

Cheers.

“Dit is wel het summum, hè? In de zomer vind ik het ook fijn om ’s avonds te varen, als de grachten verlaten zijn en het buiten nog warm is. Muziekje op, heerlijk.”

Wat maakt het in je los?

“Het voelt als meditatie. Ik word zo relaxed.”

Zoek je op drukke momenten bewust het water op?

“Zeker. Ik denk dat dat komt door m’n opvoeding. De eerste 
jaren woonde ik op een woonboot in Vinkeveen. Later verhuisden we naar Breukelen, waar mijn broertje en ik een bootje hadden. We waren altijd op de Loosdrechtse Plassen. Beetje zwemmen, wakeboarden en op eilandjes slapen. Als ik de boel nu wil ontvluchten, staat varen voor mij op nummer één.”

Waar wil je soms even weg van zijn?

“De hectiek. Weet je, ik vind werken in de tv-wereld het leukste wat er is, maar alles wat eromheen hangt, ligt me niet zo.”

Doel je dan op die bekendheid?

“Ja, het liefst zou ik dit werk doen zonder een publiek figuur te zijn. Mensen hebben altijd een oordeel. Ik had meegedaan aan ‘Expeditie Robinson’ en daarna zeiden ze ineens: ‘Goh, wat ben je een goeie gozer.’ Toen dacht ik: maar ik was altijd al een 
leuke, goeie gozer. Ik ben niet veranderd. Toch heb ik wel het 
gevoel dat ik me altijd dubbel moet bewijzen. Geen drama hoor, maar die bekendheid blijft toch een beetje apart.”

Hoe deal je ermee?

Lachend: “Heel veel oranjebitter!”

Je staat bekend als vrouwenversierder, maar in interviews lees ik dat je bent uitgeraasd. Vertel?

“Haha, dat zeg ik dus steeds, maar dan blijkt het in de periode dat het blad uitkomt weer elk weekend raak te zijn. Ik merk wel een kentering. Wanneer verschijnt dit interview?”

Rond Koningsdag.

“O god, gelukkig werk ik zowel Koningsnacht 
als –dag, dus ik hou het netjes.”

Eerste Koningsnacht dat je thuis slaapt?

Lachend: “Denk het wel. Maar een leuke vriendin is welkom, al zit er geen haast achter. Ik rook effe een sigaretje. Wil je er ook één?”

Nee, thanks. Wanneer mis je een partner?

“Als ik ’s avonds thuiszit, alleen op de bank naar The bold and the beautiful te kijken.”

Je bent 33 geworden. Heeft dat ermee te maken dat je op zoek bent naar meer vastigheid?

“Ik weet niet. Ik ben niet eenzaam, maar ik hoef niet zo nodig meer op stap. Ik hou van muziek, concerten, voetbal, eten, reizen. Ik zou het gewoon gezellig vinden om mijn passies met iemand te delen. Nu doe ik dat met mijn broer…”

Meer Rick

Wie Presentator Rick Brandsteder (33)
Bekend van o.a. de tv-programma’s ‘Wie is de chef?’, ‘Ik kom bij je eten’ en 
als presentator van ‘Van je vrienden moet je het hebben’, ‘Wie is de Sjaak?’, ‘De Nationale Sekstest’ en ‘Temptation 
Island’. Verder deed hij mee aan ‘Expeditie Robinson’ en was hij o.a. te zien in de programma’s ‘Beste vrienden?’ en 
‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’.
Dit doet hij nu Veel. “Er staat in het najaar wat leuks gepland. En ook lopen er nu al dingen,” verklapt Rick. “Tijdens Koningsnacht presenteer ik de Helden van Oranje, maar over andere dingen mag ik nog niets zeggen, helaas.”

Het hele interview met Rick lees je in VIVA 17. Het nummer ligt van woensdag 26 t/m dinsdag 25 april in de winkel of kan je hieronder online bestellen. Het artikel is ook te lezen op Blendle.

»Bestel VIVA online | Klik hier «