Rudolph van Veen doet aan nazorg

Het gaat Rudolph van Veen voor de wind. Zijn grote droom, kookkanaal 24 Kitchen, is alweer een jaar werkelijkheid en hij komt met een live kookshow in de Heineken Music Hall.

Zoenen na het vrijen
“Patisserie is altijd een grote liefde van me geweest”, vertelt Rudolph deze week in Viva. “Op mijn 27e werd ik meesterkok en ik hou zielsveel van koken, maar bakken blijft iets speciaals. De patissier is de romanticus onder koks. Hij is een verleider, een casanova. Meestal zit iedereen al vol na het hoofdgerecht, aan mij dan de taak om mensen nog te verleiden tot een dessert. Ik zie een goed dessert als zoenen na het vrijen: het is nazorg.”

Rudolph investeert in zichzelf, wil altijd beter worden. Hij reist de hele wereld over voor inspiratie. “Goed gebak maakt bijna kinderlijk blije emoties los: in een mooie chocolademousse zou je gewoon willen springen. Daar doe ik het voor: dat gevoel.”

Emotionele mobiliteit
De meesterkok reist veel en heeft naar eigen zeggen een enorme emotionele mobiliteit. “Daar waar ik ben, is het goed. Dat is niet makkelijk voor vrouwen. Mijn eerste relatie is mede daardoor stukgelopen. Voor mijn dochter was het vervelender. Doris is nu achttien en we hebben een heel goede band. Inmiddels ben ik alweer twaalf jaar heel gelukkig met Simone. Ze is nu zwanger: in november word ik weer vader.”

“Ik heb altijd mijn huis in Tilburg gehouden, en zij haar huis in Hilversum. Mensen kijken soms raar op van onze relatie, omdat we niet samenwonen. Maar daar trekken we ons allang niets meer van aan. Het gaat gewoon goed zo, ik heb een relatie waarin we elkaar respecteren en aanvullen”, aldus Rudolph.

Homo-imago
Ontelbare keren wordt hem de vraag gesteld wanneer hij nou eens uit de kast komt. “Dat zogeheten homo-imago blijft maar aan me kleven. Nee, het interesseert mij niets dat ze dat denken. Ik ben gewoon ik. Ik heb niets te verbergen.”

En hoe blijft Rudolph enigszins op gewicht, met al dat lekkere eten om hem heen? “Ik eet de hele dag door kleine hapjes. Maar in een bakkerij eet ik ook wel eens drie punten gebak als het zo uitkomt. Dat is een exces hoor, het moet wel in balans blijven. Het belangrijkste is dat je goed en vooral vers eet, zonder pakjes en zakjes. Dat is ook precies waar 24Kitchen voor staat, en die boodschap draag ik uit. Overal.”

Lees het volledige interview in Viva 38 die vanaf woensdag 12 september in de winkels ligt.