Samen een huis kopen: ben jij er klaar voor? Doe de test!

Toen je nog thuis woonde, hoorde je je ouders weleens gesprekken voeren over hun hypotheek, onbekende termen vlogen je daarbij om de oren. De afgelopen tijd heb je op jezelf gewoond, gezellig in een huurappartementje boven een winkel in het centrum. Na jaren genieten van het vrijgezellen leven, loop je de ‘ware’ tegen het lijf. En nu? Samenwonen is een logisch vervolg. Toch?

Waar te beginnen?
Maar voor je die grote stap neemt, probeer je wat informatie in te zamelen. Althans, zo ging het bij mij. Voor mijn vriend, die al zijn eigen koopwoning had, was het allemaal duidelijk. Ik daarentegen snap nog weinig van de termen aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek, kosten koper, variabele rente enzovoorts enzovoorts. En dus stel ik voor een afspraak te maken bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Ik wil graag weten wat onze mogelijkheden zijn én of ik eigenlijk al wel klaar ben voor deze grote stap.

Wij hebben het gesprek inmiddels gehad, weten wat we maximaal kunnen én willen lenen. Zijn bij de notaris geweest voor het samenlevingscontract, want nog geen aanzoek gehad…

De grote stap zetten: ja of nee?
Speciaal voor mensen zoals ik, heeft De Hypotheker samen met Viva.nl een grappige -maar vooral verhelderende- test ontwikkeld. Hierin stellen wij jou vragen over je financiële kennis en situatie. Kortom: ben jij wel klaar om samen te gaan wonen?

Aan het einde van de test krijg je de uitslag door middel van een profielschets en een bijbehorend advies.  Doe de test dus snel, wie weet wat je er nog allemaal van kunt leren… Ik heb de test inmiddels gedaan en weet het zeker: ik ben er klaar voor!

Doe de test en ontdek of je er klaar voor bent!

CC foto: Tambako the Jaguar