Say what? Millennials zouden minder goede buren zijn

millennials buren

Straatfeesten, buurtbarbecues of even op de koffie bij de buurvrouw: het zit er voor veel millennials niet in. Althans, als we Amerikaans onderzoek mogen geloven.

Twee van de drie millennials heeft niet het gevoel deel uit te maken van de buurt waarin hij of zij woont. Dat blijkt uit onderzoek van het platform CNote waarvoor duizend millennials en duizend niet-millennials zijn ondervraagd.

Druk, druk druk

Dat weinig millennials zich verbonden voelen met hun buurt, komt grotendeels doordat ze het te druk hebben (51 procent). Daarnaast geeft 22 procent als reden dat hij of zij er geen vrienden heeft wonen. 27 procent weet simpelweg niet hoe hij of zij deel uit kán maken van de buurt. 57 procent van de millennials heeft zich hierdoor weleens eenzaam gevoeld.

Dat millennials zich niet verbonden voelen, betekent niet dat ze dit ook niet wíllen. Verre van, zelfs. 69 procent van de millennials zou op lokale schaal graag actiever willen zijn.

Online community

Online hebben veel millennials echter zo hun eigen ‘buurt’. 26 procent van hen voelt zich online zelfs meer op zijn of haar gemak dan in real life. 43 procent van de millennials voelt zich met zijn of haar online gemeenschap meer verbonden dan met een offline gemeenschap. Voor de niet-millennials geldt dit slechts voor 26 procent.

Bron: New York Post

zomerdeal

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.