Schrijf een ode aan je moeder

Misschien zie je haar iedere dag, misschien maar één keer per jaar. Bel je haar regelmatig, of vind je een beleefd kaartje op z’n tijd genoeg?

Ze kan één van de belangrijkste personen in je leven zijn, die altijd voor je klaar staat. En jij voor haar. Ze komt met de beste oplossingen, voor elk probleem, hoe moeilijk en complex ook. Je kunt bij haar uithuilen, ze zet het lekkerste kopje koffie en haar knuffels zijn het warmst van alle knuffels die je maar kunt krijgen.

Of niet. Misschien heb je helemaal niet zo’n goede band met haar; misschien vind je haar irritant, bemoeizuchtig of heb je geen contact meer met haar.

Geen moeder is hetzelfde, en iedere zoon of dochter is anders. Maar één ding is een feit: ze is niet zomaar iemand. Ze is en blijft je moeder.

Op zondag 9 mei is het Moederdag; tijd om je moeder te laten weten hoeveel je van haar houdt.

Oproep!!!
Is er iets wat jij altijd al aan je moeder wilde vertellen? Of hou je gewoon heel veel van haar en wil je haar dit (nogmaals) duidelijk maken? Waarom is jouw moeder zo bijzonder?

Doe eens iets anders dan het gebruikelijke kaartje, ontbijtje op bed of bloemetje!

Schrijf een ode aan je moeder, en mail deze vóór vrijdag 7 mei naar actie@viva.nl, met als onderwerp ‘ode aan mijn moeder’.

De drie mooiste oden worden in een blog gezet en zijn van vrijdag 7 mei tot maandag 10 mei te lezen op viva.nl!

CC foto: Mothers&Daughters